Deel dit artikel
-

Soluto wint TechCrunch startup-afvalrace

Soluto, de Israëlische startup die volgens eigen zeggen verantwoordelijk is voor ‘anti-frustratiesoftware’, heeft de eerste editie van TechCrunch Disrupt gewonnen. Tijdens het driedaagse congres streden 22 startups om de hoofdprijs van 50.000 dollar.

Soluto levert gratis software voor de pc-gebruiker. Hiermee worden computerproblemen opgespoord, bijvoorbeeld programma’s die voor een crash zorgen of nodeloos veel geheugen in beslag nemen. Vervolgens krijgt de gebruiker advies aangedragen hoe deze problemen op te lossen. De dienst is nog in beta. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven.

In de nabije toekomst lanceert de startup een tweede dienst, PC Genome, waarmee anoniem data over pc-problemen wordt verzameld. De data die onder alle gebruikers wordt bijeengeharkt, kan ook door de community worden aangepast. Hiermee moet een database ontstaan die dankzij de massa de grootste ergernissen en computerproblemen inzichtelijk maakt.

Eerder wist Soluto, tot dan toe gesloten voor het publiek, al 8 miljoen dollar in twee investeringsrondes op te halen. Naast Soluto waren er nog vier andere finalisten: Betterment, MOVIECLIPS, Publish2 en UJAM.

Er werden woensdag nog drie andere awards uitgereikt. LiveIntent won in de categorie ‘Must-have technology’, Betterment kreeg de prijs voor ‘Biggest New York disruptor’ en LiveMatrix was ‘Most promising media concept’.

Watch live streaming video from disrupt at livestream.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond