Deel dit artikel
-

Site kwantificeert rol internet in aankoopgedrag

Google, TNS en IAB Europa lanceren een website die tot in detail laat zien welke rol internet speelt in het online en offline aankoopgedrag van consumenten.

Eind dinsdagmiddag lanceerden de drie organisaties op het Interact-congres in Barcelona de website Consumerbarometer.eu. Kleine en grote bedrijven, maar ook mediabureaus, kunnen hier harde cijfers vinden van opvattingen, ervaringen en feiten rondom consumentengedrag.

De kernvraag die de oprichters met de online barometer willen beantwoorden is: “Wat gebeurt er bij de consument? Wat doet hij tijdens online vooronderzoek en hoe koopt hij daadwerkelijk”.

Uit de cijfers komt bijvoorbeeld naar voren dat 61 procent van de Nederlanders zich eerst oriënteert voordat hij een artikel gaat aanschaffen.

De site is in feite een grafische schil bovenop een grote bak met cijfers over consumentengedrag. Gebruikers kunnen zelf variabelen invoeren om een bepaalde situatie te onderzoeken.

Consumerbarometer.eu (.com werkt ook) is gebaseerd op 50.000 interviews met consumenten in 25 Europese landen. Het streven is het project te dupliceren naar Noord-Amerika en Azië. De brondata worden ieder jaar vernieuwd, wat ook een beeld geeft over de ontwikkelingen in de tijd.

Google, TNS en IAB Europa realiseren zich dat maar weinig bedrijven daadwerkelijk eigen onderzoeken en verkenningen op hun site zullen plegen. Daarom zal TNS thematische presentaties creëren. Die worden via lokale brancheorganisaties, zoals bijvoorbeeld een IAB-afdeling, onder de aandacht gebracht.

Deel dit bericht

9 Reacties

Peter

Link werkt niet 🙁

Erwin Boogert - Emerce

Wat is dat raar. Je bent de tweede al die dat meldt.  Ik kan hem hier gewoon aanroepen en gebruiken :-s Iemand van Google zei me vanmiddag dat hij het in ieder geval morgenochtend overal zou moeten doen.  Anderen die de site ook niet kunnen zien nu?

Jannemiek - Emerce

De link lijkt hier, vanuit Den Haag wel te werken.

jan

Veelbelovend!Jammer dat het nog niet werkt.

Tim de Vrind

Nee zowel .com als .eu werken niet.. (ook Den Haag)

Laurens

Link werkt wel, maar de site lijkt nog in een Beta-fase te zitten.

Rene Zaaijer

donderdag 3 juni 11.55 uur: link werkt wel, maar programma werkt niet. Selectieschermen doen het niet goed.

peter

nog steeds niet The requested URL could not be retrieved While trying to retrieve the URL: http://www.consumerbarometer.eu/  The following error was encountered: Unable to determine IP address from host name for http://www.consumerbarometer.euThe dnsserver returned: Name Error: The domain name does not exist.This means that:  The cache was not able to resolve the hostname presented in the URL. Check if the address is correct. Your cache administrator is webmaster. Generated Thu, 03 Jun 2010 16:16:18 GMT by localhost (squid/3.0.STABLE8)

Simon Verwaal

Erg handig om inzichten en cijfers te krijgen. Zeker op internationaal niveau. Toch zitten er nog wel wat bugs in. Ook qua usability kunnen ze nog verder ontwikkelen, maar zeker top!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond