Deel dit artikel
-

Drie Nederlandse bedrijven op Red Herring-lijst

Flogs, Bmeye en Copernica zijn de drie Nederlandse technologiebedrijven die een plek hebben weten te veroveren op de prestigieuze Red Herring 100-lijst.

De organisatie publiceerde de lijst met winnaars woensdagnacht.

Volgens winnaar Flogs (online kalenders) biedt de vermelding op de Europese lijst zeker voordelen. "Het is toch een erkenning van een gewaardeerde instantie wereldwijd", aldus medeoprichter Toon Timmermans. "Naast exposure, is het ook voor potentiële en huidige investeerders een erkenning van ons product en concept." Hij haalt nog even aan dat ‘je niet zomaar op de lijst komt’. "We zijn goed doorgelicht, gescreend."

Timmermmans laat weten inmiddels goed contact te hebben met de voorzitter van de Red Herring Awards. "Hij heeft aangegeven om ons te helpen met contacten in Silicon Valley. In die zin gaan er deuren voor ons open. We trekken ook hard aan onze expansie in Amerika, met het kantoor dat we daar hebben geopend.

Opname in de lijst van 100 is de prijs in deze. Er wordt niet één winnaar uitgeroepen. Het zakelijk georiënteerde technologieblad Red Herring reikt ieder jaar mondiale en Europese prijzen uit aan de meest innovatieve bedrijven in de IT- en internetsector.

Naast Flogs prijken Bmeye (cardiovasculair monitoring) en Copernica (marketingsoftware) op de lijst. Van de Nederlandse genomineerden haalden Agendia (borstkankeronderzoek), BoosterMedia (mobile gaming), Mappyfriend (sociale, geografische ontdekkingstocht) en VidiGo (software videoproducties) de uiteindelijke lijst niet. Het Deense Zoomio (e-marketing), dat ook een vestiging in Nederland kent, prijkt ook op de uiteindelijke lijst. Het Finse Snoobi Oy, met eveneens een vestiging in Nederland, werd eveneens tot winnaar uitgeroepen.

Eerder wisten onder meer Greetz, Nimbuzz, Adjustables en Momac tot de lijst door te dringen. I-Wood en Albumprinter wisten ooit de nominatie binnen te halen, maar veroverden nooit een plekje op de definitieve lijst. Bij het opstellen van deze long list kijkt de jury naar criteria als financiële prestaties, technologische innovatie, kwaliteit van management en uitvoering van de strategie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond