Deel dit artikel
-

WK Voetbal deed Nederlands internetbezoek halveren

Het bezoek aan de grootste Nederlandse websites halveerde bijna toen het Nederlands elftal tegen Denemarken voetbalde. Beleggers hielden dat het kortst vol en keerden nog tijdens de wedstrijd terug naar de digitale beursvloeren.

Dat blijkt uit een overzicht dat WebAds voor Emerce samenstelde. Het online advertentienetwerk, dat dagelijks 7 miljoen mensen bereikt, meldt indexcijfers op basis waarvan verschillende typen websites met elkaar zijn te vergelijken.

Met name sites die nieuws publiceren, zagen het bezoek maar kortstondig inzakken tussen 13:00 en 16:00 uur. Honderd is het ijkpunt voor de indexen.

Maandag liet internet sowieso al erg afwijkende gebruikspatronen zien, vergeleken bij andere dagen. Het internetgebruik kwam de hele dag niet op stoom en bleef tot middernacht ver achter bij wat normaal is.

Steamingspecialist Jet-Stream rekent voor dat er een kwart minder internetverkeer werd genuttigd dan normaal.

De NOS had technische maatregelen genomen om de live streams van het WK Voetbal via internet bereikbaar te houden. Dat lukte ongeveer gedurende de hele wedstrijd, op een paar korte momenten na.

Op het piekmoment waren er 120.000 simultane online kijkers op de NOS-streams, een record. Dat leverde tot 121 Gbps aan video- en 10 Gbps aan radioverkeer op. De nieuwe NOS-voetbalsite Tweedescherm.nl werd gisteren rond de 200.000 keer opgevraagd.

Een dergelijke zware belasting van het Nederlandse internet zal zich tijdens het WK niet meer voordoen. Het Nederlands elftal speelt in ieder geval in de komende twee weken buiten normale kantoortijden.

Foto: Erwin Boogert (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Ralph

De meest actuele voetbalsite Voetbalprimeur.nl heeft alleen maar gepiekt. Vooral de livescore-pagina deed het erg goed.

Kevin

Mijn site http://www.wkonderwerk.nl heeft ook alleen maar gepiekt. Je zag dat veel bezoekers naar een live stream zochten of een wk score board.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond