Deel dit artikel
-

‘Google wil in zoekmachine geïntegreerde muziekdienst’

Google komt later dit jaar nog met een muziekdownloaddienst die gekoppeld is aan de eigen zoekmachine. Er zijn gesprekken gaande om deze muziekdiensten te koppelen aan de Android-toestellen.

Dat meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

De muziekdienst zou de rivaliteit tussen Apple en Google verder intensiveren. Apple kent de eigen populaire muziekdienst iTunes. Zo heeft Google plannen om een digitale boekenwinkel uit te rollen, waar Apple recent ook een online boekenwinkel heeft geopend, de iBooks Store.

Met de aankoop van mobiel advertentienetwerk Quattro Wireless, begin dit jaar, stapte hardwarefabrikant Apple Googles speelveld binnen. Google, advertentie-imperium, lanceerde eerder het eerste eigen stuk hardware, de Nexus One-mobiel, waarmee het zich toen op terrein van Apple begaf.

De plannen voor de nieuwe muziekdienst staan nog niet in steen geschreven. Het is onduidelijk of er al deals gesloten zijn met de grote platenmaatschappijen. Wel meldt de krant dat er in de loop van de tijd ook een abonnementsmodel aan de muziekdienst wordt gekoppeld.

Het plan van Google om in de muziekverkoop te gaan, zal naar alle waarschijnlijkheid verwelkomd worden door de grote muziekmaatschappijen, die bezorgd zijn over de dominante positie van Apple op online gebied.

De eerste fase van de muziekdienst van Google is naar verwachting een webwinkel waar gebruikers muzieknummers kunnen kopen en downloaden. Bij een muziekgerelateerde zoekopdracht in de zoekmachine, krijgen gebruikers een link naar de webwinkel te zien.

De volgende stap, later volgend jaar, zou richting een abonnementsvorm moeten gaan waarbij muziek in de cloud kan worden opgeslagen. Deze dienst zou gekoppeld kunnen worden aan Android-toestellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond