Deel dit artikel
-

Bing is Google te snel af met muziekdienst

Gebruikers die naar muziekinformatie zoeken in Bing, de zoekmachine van Microsoft, kunnen muzieknummers eenmalig gratis gestreamd afspelen. Vervolgens wordt er doorgelinkt naar Zune, de muziekdienst van Microsoft, waar het nummer gekocht kan worden.

De nieuwe feature in de zoekmachine is voorlopig enkel nog beschikbaar in de Verenigde Staten. Naast muzieknummer zijn er bij de zoekopdrachten ook muziekteksten, foto’s van de artiest en in sommige gevallen speeldata te vinden. Naast kopen bij Zune, kunnen muziekliefhebbers via de zoekmachine van Microsoft ook hun geld spederen bij iTunes en Amazon.com MP3.

Eerder werd bekend dat Google met een soortgelijke muziekdienst wil komen.

De gehele entertainment-sectie van de zoekmachine heeft een update gekregen. Zo is het mogelijk om voor games informatie te vinden waarbij casual games direct online in de zoekmachine gespeeld kunnen worden. Hierbij zijn enkele sociale aspecten toegevoegd, waardoor het de gebruiker makkelijk wordt gemaakt andere vrienden uit een sociaal netwerk uit te nodigen.

Zoekopdrachten voor televisieseries geven de kans om online televisieshows te kijken. Dat is, als de streams beschikbaar zijn in de regio van de gebruiker. Hiervoor gebruikt Microsoft de streams van Hulu, Viacom, CBS en andere partners met behulp van Bing Videos.

Door de entertainment in Bing te integreren, blijven zoekers een stuk langer hangen. Doorgaans verdwijnen gebruikers van een zoekmachine wanneer ze hebben gevonden wat ze zoeken. Bing haalt muziek, video en game naar de zoekmachine.

Bron foto: rossinabossio (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas van den Beld

Bing gaat op dit moment inderdaad (eerder) een stuk verder dan Google. Maar in de VS kan je ook al nummers afspelen in de zoekresultaten bij Google, kan al een tijdje :). Een search op bv "Lady Gaga" levert daar direct nummers op die je kan afspelen, zie hier: http://www.flickr.com/photos/basvandenbeld/4729916246/  Google wil uiteindelijk een soort tweede itunes maken denk ik. Maar inderdaad neemt Bing nu een aantal mooie stappen. Jammer dat ze in Nederland nog steeds de oude versie van Bing hebben, kost ze hoop traffic denk ik.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond