Deel dit artikel
-

HEMA betreedt mobiele wenskaartenmarkt

HEMA integreert mobiel betalen in de nieuwe iPhone-app, HEMA Foto. Dankzij de applicatie vallen de zelfontworpen kaartjes van de verstuurder bij de ontvanger thuis op de mat.

Aan de applicatie is GEOTag toegevoegd, waardoor de coördinaten en de plaatsnaam van de verstuurder kunnen worden toegevoegd. Gemaakte foto’s kunnen bovendien via de applicatie direct bij de HEMA worden afgedrukt. Foto’s om een kaartje te personaliseren kunnen met de iPhone gemaakt worden, of uit HEMA webalbum geüpload worden.

Het is mogelijk om kaartjes in verschillende prijsklassen te versturen. De goedkoopste optie kost de verstuurder 1,35 euro. Hiervoor wordt afgerekend met een credit card.

Bioscoopketen Pathé maakte onlangs nog bekend om met een iPhone-app te komen waarmee de gebruiker online kaartjes kan kopen. In deze applicatie, die nog op de markt moet komen, kunnen gebruikers afrekenen met creditcard, PayPal, Hyves Afrekenen en is er de mogelijkheid om het bedrag rechtstreeks af te laten schrijven van de telefoonrekening.

Met de applicatie zet de HEMA koers richting het mobiele retailkanaal. Of er plannen zijn om dit op de toekomst te doen voor het hele assortiment, is niet bekend.

Enkele van de grote spelers op de Nederlandse markt van papieren wenskaarten die online worden verstuurd zijn Greetz, Hallmark en TNT Kaartenservice.

Deel dit bericht

5 Reacties

MarkvD

Leuke applicatie, maar ben nog niet helemaal content met de UI. Bovendien is betalen via creditcard wel een beperking.Hoe vervelend het misschien is, te veel mensen bezitten nog geen creditcard. Het kiezen van een adres kan alleen vanuit de contactpersonen, van mijn 160 contactpersonen bevat er niet 1 adresgegevens. en dan? Als een App inspanning vraagt van een gebruiker kun je ze niet maar 1 optie aanbieden.Opzet is leuk maar it needs some work.

Nick

Niets nieuws onder de zon. Hema komt wel een beetje laat. De Heyello iPhone app van DmCards was er al begin februari 2010 en deze ook met een geotag, maakt hiervoor gebruik van google maps. het lijkt erop dat Hema het kunstje het heeft afgekeken en zelf niet met innovatieve echte nieuwe ideen kan komen.De app van de Hema is een leuk eapp maar die van Heyello is iets eenvoudiger en daardoor sneller en in gebruik. En de prijs van de kaartjes is goedkoper ( 1,10) dan bij de Hema app. Ook het afrekenen met een prepaid tegoed bij de Heyello app is eenvoudiger. En als je lief vraagt aan Heyello krijg je zomaar een gratis tegoed van 5 kaartjes inclusief porto

Rosan

Beetje jammer dat ze er zo laat mee komen. Het kan goedkoper en gebruiksvriendelijker met de heyello app (www.heyello.com). Zelfde principe, maar betere service en kost minder centjes.

DJ

Je kunt ook KaartjeMaken van AlbumPrinter proberen. Leuke app met een goede GUI en de kaarten kosten daar maar 0,44ct (je betaald alleen de postzegel zegmaar).

Jan Peter

Soortgelijke apps bestaan al en zijn veel beter. Ik gebruik zelf Bluppr deze werkt erg goed en heeft w?l een snelle en duidelijke interface.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond