Deel dit artikel
-

Foursquare ontvangt investering van 20 miljoen

Foursquare heeft een tweede investeringsronde afgesloten. Twee eerdere investeerders en het nieuwe Andreessen Horowitz stopten gezamenlijk 20 miljoen dollar in de populaire locatiegebaseerde mobiele dienst.

Het geld wordt voornamelijk gebruikt voor de versterking van het team en de ontwikkeling van het product.

Union Square Ventures en O’Reilly Tech Ventures investeerden eerder 1,35 miljoen dollar in Foursquare. Dit keer is Andreessen Horowitz, van Marc Andreessen en Ben Horrowitz, bijgekomen.

In een jaar tijd is de startup uitgegroeid tot een bedrijf dat 27 mensen in dienst heeft. Het gerucht ging dat Yahoo de startup wilde kopen voor 100 miljoen dollar. Andreessen Horowitz stapte toen nog publiekelijk uit de investeringsronde om later weer terug te keren.

De dienst krijgt per dag gemiddeld 15.000 nieuwe gebruikers. Op dit moment zijn er 1,8 miljoen geregistreerde gebruikers. In april waren dit er nog 0,8 miljoen.

Concurrent MyTown heeft inmiddels in twee investeringsrondes in totaal 9,5 miljoen dollar aan geld opgehaald. Nederland kent ook een eigen locatiegebaseerde mobiele dienst, Feest.je kopieerde het idee van Foursquare.

Deel dit bericht

1 Reactie

Oli4B

MyTown …. nooit van gehoord. De enige die een beetje in de buurt komt is Gowalla. Feestje heeft een tweede push nodig, ik zie alleen @Boris inchecken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond