Deel dit artikel
-

Amazon koopt dagproductaanbiedingssite Woot

Met de laatste overname heeft Amazon Woot, een webwinkel met dagelijks één wisselend product in de schappen, binnen weten te halen.

Amazon heeft het bedrijf voor een onbekend bedrag overgenomen, al speculeert TechCrunch dat er een prijskaartje hing aan Woot van 110 miljoen dollar. Amazon was al investeerder in Woot.

Net als het Nederlandse iBood verkoopt Woot een product per dag, zolang de voorraad strekt. Koopjesjagers kunnen bij dit soort sites, die sinds enkele jaren in opkomst zijn, aanbiedingen vinden, mits ze er snel bij zijn. Donderdag staat er bijvoorbeeld een Kindle te koop voor 149,99 euro. Voor retailers zijn de sites een goede manier om overtollige voorraad weg te zetten, of een nieuwe product bij klanten te introduceren.

Woot heeft inmiddels 2,75 miljoen geregistreerde gebruikers. Het was bij de start in 2004 een van de eerste bedrijven om een enkel product aan te bieden per dag. Amazon heeft zelf ook dagelijkse aanbiedingen, maar wist tot nu toe daarmee niet het publiek te trekken dat Woot binnenhaalt.

In tegenstelling tot het eerder door Amazon overgenomen Zappos. Bekend om zijn onberispelijke klantenservice, hanteert Woot een wat andere eigenzinnige tactiek. Het bedrijf uit openlijk zijn afkeuring voor de koopjesjagers die op zoek zijn naar goedkope aanbiedingen, al is dit op sarcastische toon. In de FAQ laat het bedrijf dan ook weten dat de koper niet hoeft te rekenen op al te veel klantenservice van Woot. Wanneer een gebruiker van de site vragen heeft, dan kan hij beter, zo is er te lezen, Google raadplegen. Is een koper niet tevreden met het aangeschafte product, dan is het makkelijker om het te verkopen op eBay.

Het bedrijf blijft na de overname onafhankelijk werken. Dat laat de CEO weten in een brief aan zijn werknemers, waaruit ook al een eigenzinnige humor doorklinkt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sjoerd

amazon is net zoals google een echte allrounder in e-commerce. Het one deal a day model wordt kennelijk erg serieus genomen en heeft dus veel potentie voor de toekomst.  Goed nieuws denk ik voor de koopjesjagers onder ons maar ook ibood zou hier niet heel ontevreden mee moeten zijn. Woot is marktleider in de VS en ibood in Europa. Zijn zij de volgende? 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond