Deel dit artikel
-

Bedrijf achter Wieowie in Amerikaanse handen

Het Nederlandse Centroid, bekend van onder meer personenzoeker Wieowie, Kamerplanet en Hotelvinder, is overgenomen door een grote Amerikaanse partij, Kgb.

Kgb, het bedrijf achter informatienummers als 118 in het Verenigd Koninkrijk en 218 in Frankrijk, biedt een keur aan informatiediensten aan, zowel per telefoon, sms als online. Naast het opvragen van telefoonnummers en enkele prijsvergelijkers, beschikt het bedrijf ook over databases met bijvoorbeeld filminformatie en treintijden.

Vooral personenzoekmachine Wieowie en de internationale variant hiervan, Whoozy, passen goed in het straatje van Kgb. "Ze vonden ons via de internationale versie van Wieowie omdat ze op zoek waren naar een personenzoeker. De rest van onze portfolio beviel ze ook", aldus Centroid-oprichter Bart Kappenburg tegen Emerce. Hij vervolgt: "Een personenzoeker is complementair in hun business."

Volgens Kapperburg stond Whoozy op het punt internationaal door te breken. "Dit geeft de kans om echt door te zetten. Nederland is leuk, maar Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben zoveel meer inwoners. Het is interessant om daar voet aan de grond t6e krijgen." Kgb heeft, met 9.000 mensen in dienst, ook veel meer financiële draagkracht om een internationale doorbraak van het Nederlandse bedrijf te bewerkstelligen, zo geeft Kappenburg toe, die ook op Hyped zijn wens om Europa vanuit Groningen te gaan veroveren niet kan onderdrukken.

Whoozy wordt gerebrand, maar Wieowie blijft in de huidige vorm bestaan. "Het is een sterke merknaam", aldus Kappenburg.

Kgb heeft 100 procent van de aandelen van Centroid overgenomen en betaald in cash. Over de hoogte van het bedrag wil Kappenburg het niet hebben. Hij laat nog los dat het een goede deal was. "Het is mooi om mijn kindje verder te zien groeien. Ik zie het als een compliment dat een grote partij geïnteresseerd is." Kappenburg blijft nog twee jaar zitten. "Stel dat ik dan weg ga, dan blijf ik wel ondernemer in dit veld. Bij online ligt toch mijn hart."

Deel dit bericht

2 Reacties

L.J van Herk-Mol

Waarom is wieowie.nl niet meer in Nederland te zien?

L.J van Herk-Mol

Waarom kun je in Nederland de website wieowie niet meer krijgen?Waar heeft dat mee te maken?Laat een goede bescherming voor de website maken,dan is het probleem w.s opgelost.Ik kan me niet voorstellen dat iemand het leuk vind zoals het nu is.Heel veel mensen hebben er hun gegevens op achtergelaten en niemand kan zien wat daarmee is of gebeurd.Ik zou zeggen doe er wat aan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond