Deel dit artikel
-

Binck lanceert online pensioenprijsvechter

BinckBank is samen met financiële dienstverlener Delta Lloyd een joint venture gestart om de pensioenmarkt te betreden. BeFrank, het nieuwe pensioenbedrijf van de twee, moet scherpe prijzen bieden, door online diensten aan te bieden.

Met de prijsvechter wil de online bank voor beleggers samen met Delta Lloyd de pensioenmarkt openbreken. De kosten worden laag gehouden door de dienstverlening online te houden. Werknemers krijgen volledig online inzicht in hun pensioenopbouw, de kosten en het aan te kopen pensioen op pensioendatum. Hiervoor wordt het online platform van BinckBank gebruikt.

Beide partijen bezitten 50 procent van de aandelen in de nieuwe pensioenuitvoerder. De oprichting van een premiepensioeninstelling (PPI), moet een nieuwe pensioenuitvoerder vormen in de Nederlandse markt, naast verzekeraars en pensioenfondsen.

Een PPI mag zelf niet de verzekeringsrisico’s dragen, dat moet via een verzekeraar verlopen. De oprichting van een PPI is mogelijk geworden begin deze maand toen de Tweede Kamer de Wet introductie premiepensioeninstellingen aannam.

Het ingelegde geld bij BeFrank wordt belegd om pensioenvermogen op te bouwen. Er is geen garantie over de uitkering na pensioengerechtigde leeftijd.

BeFrank gaat naar verwachting begin volgend jaar van start. Binnen drie jaar moet er winst gemaakt worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond