Deel dit artikel
-

Euro-Hyves heeft weinig op met privacy gebruikers

Het nieuwe sociale netwerk dat jongeren moet betrekken bij de EU, gaat lichtzinnig om met de privacy van de leden. In de algemene voorwaarden waarmee gebruikers akkoord gaan wanneer ze lid worden, staan ze alle rechten op door hun ingevoerde content af.

Alle informatie op profielen, foto’s, tekst en video is bovendien openbaar en ook te bekijken door niet-leden.

Het sociale netwerk Me & EU maakt de gebruikers verantwoordelijk voor de content op de site. Hiermee hoopt het bedrijf achter de site een database met interessante informatie, uit de verschillende Europese regio’s, te verzamelen.

In de algemene voorwaarden staat dat gebruikers met het posten van berichten, het uploaden van files of elke andere vorm van communicatie op de site, de gebruiker het bedrijf achter het netwerk een onherroepelijk recht geeft om de content zonder licentie of restricties, wereldwijd mogen gebruiken, kopiëren, distribueren, reproduceren, bewerken in alle bekende media. Daarnaast staat er dat de gebruiker afstand doet van alle rechten om het bedrijf aan te klagen wanneer eventuele eigendomsrechten of het recht op privacy en publiciteit worden geschaad.

De website is een onafhankelijk initiatief, gelanceerd is door Eurocommissaris Neelie Kroes, maar niet door haar opgezet.

Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) liet eerder weten weinig verschil te zien met bestaande netwerken als Hyves en Facebook. Hij ging zelfs zover dat hij zich afvroeg of er wel sprake is van eerlijke concurrentie met commerciële sociale netwerksites. Facebook heeft lang onder vuur gelegen vanwege privacy-issues.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond