Deel dit artikel
-

‘Tv-zender’ Hulu bereidt mondiale uitrol voor

Het Amerikaanse Hulu, een on demand dienst voor tv en films op internet, gaat zijn dienst lanceren in Engeland en Japan en streeft uiteindelijk naar mondiale dekking.

Kabelbedrijven en andere leveranciers van IPTV krijgen er een internationale gigant als concurrent bij. Dat is althans de Hulu zijn zin krijgt en het bedrijf zijn dienst internationaal aan kan bieden. In hoeverre het daarin slaagt hangt mede af van het regelen van rechtenkwesties in de afzonderlijke landen.

Engeland en Japan staan volgens bestuursvoorzitter Jason Kilar als eerste op de agenda. Dat zegt hij in een interview met de Financial Times dat vandaag verscheen.

Hulu [Wikipedia] is een website die lijkt op Uitzending Gemist. Amerikanen kunnen er volledige tv-shows en series op een later moment terugkijken. Het bedrijf is eigendom van de Amerikaanse mediabedrijven NBC Universal, Fox Entertainment Group, ABC, Disney en Providence Equity Partners. Die achtergrond staat garant voor een financiee lange adem.

De site biedt onderdak aan series als The Office, The Simpsons, Lost, Bones en House.

Afgelopen bracht het bedrijf een applicatie op de markt voor iPhone en iPad. Voor 10 dollar per maand kunnen Amerikanen hun favoriete series dan ook op de mobiele telefoon bekijken of in HD-kwaliteit op de reguliere beeldbuis. Later moet daar ook Microsofts Xbox360 bij komen. Deze premium-dienst heet Hulu Plus.

Het is de bedoeling Hulu de betaaldienst ook in het buitenland gaat exploiteren. Over de planning van de internationale uitrol zegt Kilar niets in zijn vraaggesprek met de Engelse krant.

Deel dit bericht

1 Reactie

Adri Ulfman

Helemaal top. Door een ICT professional werd ik 2 jaar geleden al op deze service geattendeerd. Toen was on demand nog niet zo ontwikkeld als nu. Met name door ontwikkeling smartphones. Met 1-3 jaar wordt dit een belangrijke kandidaat-speler

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond