Deel dit artikel
-

Webcam in msn messenger gewild

De mogelijkheid om een webcam te gebruiken in Messenger blijkt een groot succes. Sinds MSN en webcamproducent Logitech de webcam voor instant messaging vorig jaar introduceerden, zijn ruim 1 miljard video instant messaging-sessies geregisteerd.

Msn maakt in de Messenger sinds maart 2003 gebruik van Logitech technologie. Gebruikers kunnen met behulp van een webcam van Logitech eenvoudig met elkaar communiceren in de messenger. Op msn vinden volgens Logica en msn per seconde gemiddeld 30 webcamsessies plaats, het hele jaar door.

De verkopen van webcams kregen volgens Logitech ook een enorme impuls door de introductie van de webcamfunctionaliteit op msn. “Video-communicatie via het internet begint op deze manier steeds makkelijker en populairder te worden, zo merken wij,” zegt Junien Labrousse, die binnen Logitech verantwoordelijk is voor de webcam-business.

Volgens directeur Lisa Gurry van MSN kunnen meer dan 120 miljoen gebruikers van msn messenger gebruik maken van de video-mogelijkheid die msn via zijn messenger biedt. De beelden zijn van redelijke kwaliteit (tot 15 frames per seconde).

Deel dit bericht

1 Reactie

Draaijer

gaarne een gebruiksaanwijzing voor de webcamKrijg wel beeld maar geen geluid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond