Deel dit artikel
-

Kleine opkomst van mobiele tv-kijkers

Het is een kleine groep, maar 3 procent van de Nederlanders kijkt wel een televisie via de mobiele telefoon. Toch wordt er gesproken van een significante stijging.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Establishment Survey van SKO, uitgevoerd door Intomart GfK.

Volgens een woordvoerder van SKO is het een klein aandeel dat de mobiele telefoon gebruikt om televisie te kijken, maar is het ‘wel groeiende’. "Je ziet dat een aantal partijen inzet op televisiecontent voor de mobiel. Zoals de NPO met de applicatie voor Uitzending Gemist. Hetzelfde geldt voor mensen die televisiecontent geschikt maken voor tablets als de iPad." Hij stipt aan dat de toegankelijkheid verbetert. "maar of het groot wordt, dat durf ik niet te voorspellen."

Opgemerkt moet worden dat de drie procent die ‘wel eens’ televisie kijkt via de mobiel niet vastomlijnd is. Het is een algemeen gestelde vraag, zonder ondergrens. Het is dus niet duidelijk of wel eens twee keer per jaar is, of eens per maand.

Ook kijken via het vaste web wint terrein. Van de Nederlandse huishoudens pakt 40 procent wel eens de laptop of nestelt zich achter de pc, om televisie te kijken. In de tweede helft van 2009 keek 34,9 procent wel eens tv via de computer. In de eerste helft van 2010 stijgt dat door naar 40,1 procent.

Steeds meer huishoudens in Nederland hebben de mogelijkheid digitaal televisie te kijken. Het totale percentage digitale ontvangst is gestegen naar 55 procent. De belangrijkste digitale groei is toe te schrijven aan Digitenne (12,6 procent) en digitale Kabel (26,4 procent).

Bron foto: mellertime (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Teun Driessen

Gewoon even je ogen sluiten en je fantasie gebruiken dan weten jij en ik dat je straks een beamer hebt in je telefoon die je neerzet op elke willekeurige witte muur om je favoriete voetbalwedstrijd waar dan ook te zien ..Mobile heeft de toekomst trust me !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond