Deel dit artikel
-

Tele2 begint verkoop analoge televisie

Vrijwel alle Nederlandse huishoudens kunnen vanaf vandaag voor minstens 5 euro per maand een abonnement nemen op analoge televisie. Tele2 begint met de verkoop en een reclamecampagne hiervan.

De concurrentiestrijd op de televisiekabel begint vandaag. Consumenten in de verzorgingsgebieden van UPC en Ziggo kunnen voor het eerst kiezen uit meer dan één leverancier van kabeltelevisie. Dat kan op termijn leiden tot lagere abonnementstarieven.

Sinds een jaar staat vast dat UPC en Ziggo externe partijen toegang moeten geven tot hun analoge en digitale tv-netwerken. Tele2 is de eerste die hier gebruikt van maakt. Het bedrijf zou ook graag de klanten van Delta en CAIW analoog bereiken, maar deze bedrijven hoeven enkel digitale signalen door te geven.

Vandaag begint een reclamecampagne die meer dan 6 miljoen huishoudens moet vertellen dat ze al voor 5 euro per maand analoog tv kunnen kijken. Eén tv-signaal kan naar meerdere tv’s in een huis worden doorgelust. Bij digitale tv dien je per tv een extra decoder aan te schaffen.

De woordvoerder van het telecombedrijf: “Ons zenderaanbod wijkt niets af van het basispakket van het kabelbedrijf wiens klant we dan overnemen. Er verandert niets. Ze krijgen enkel geen factuur meer dan UPC of Ziggo”.

Tele2 hoopt over een maand de eerste klanten te hebben gemigreerd en daadwerkelijk het tv-aanbod in gebruik te nemen.

Het is niet bekend hoeveel UPC en Ziggo aan derde partijen rekenen voor toegang tot hun netten.

Wie het goedkoopste analoge abonnement bij Tele2 wil, dient ook internet, telefonie en interactieve televisie af te nemen. Dit hele pakket kost, zonder kortingen, 45 euro per maand. Wie enkel analoge tv wil, betaalt daarvoor 15 euro per maand.

Voor het einde van het jaar komt er een tweede verkoper van analoge televisie bij, als de plannen lopen zoals men hoopt. Internetprovider Online, onderdeel van T-Mobile, streeft ernaar nog dit jaar van start te gaan. De woordvoerster: “We zijn nog in onderhandeling met UPC, Ziggo en de omroepen. Tele2 heeft het voordeel dat ze die relaties al hadden voor hun IPTV-product”.

De internetprovider biedt zijn ongeveer 300.000 klanten reeds de mogelijkheid een tv-product af te nemen. Online is namelijk wederverkoper van satellietbedrijf Canal Digitaal. Het is niet duidelijk of Online de schotelantennes aan de wilgen hangt, of het analoge aanbod als extra in zijn dienstenpakket opneemt. “We gaan van start met een scherpe prijsstelling ten opzichte van UPC en Ziggo”.

Deel dit bericht

12 Reacties

Frank

"Het is niet bekend hoeveel UPC en Ziggo aan derde partijen rekenen voor toegang tot hun netten." Achter welke steen hebben jullie afgelopen maand gezeten?

Erwin Boogert - Emerce.nl

Dat was een steen hier heel ver vandaan.  Wees ook zo vriendelijk je kennis met ons te delen. Had je trouwens direct al kunnen doen in je oorspronkelijke reactie.

martin

zou er nog veel belangstelling bestaan voor analoge systeem ?omdat steeds meer mensen overstappen op digitaal

Rob

Gaat het internet van Tele 2 nu ook over de kabel net als bij Ziggo? Of krijg je verschillende aansluitingen?

Pablo

Tele2 moet 8,46 euro per maand per klant betalen voor de doorgifte aan Ziggo. Dit bedrag is door de Opta vastgesteld

Erwin Boogert - Emerce

Vriendelijk dank Pablo.

netnotion

@ Rob Tele2 gaat tv aanbieden over de coax kabel. Dit was de hele bedoeling van de OPTA; er moet meer concurrentie op die kabel komen. Nu hebben UPC en Ziggo een monopolie op die kabel.  Tele2 blijft het internet aanbieden via de ADSL lijn. Er zijn wel plannen om op den duur ook internet en telefonie over de coax kabel te gaan aanbieden maar vooralsnog gaat het Tele2 om analoge tv.

Erik de Ruijter

Hmmm… instapabonnement 5 euro; kostprijs 8.45 euro? Interessant business model wil Tele2 hier uitproberen? Moet meer achter zitten, zoals koppelverkoop met andere diensten…

Nico

@ Erik Dit klopt. Tele2 wil analoge tv verkopen bij de triple play proposities. Je hebt dan voor EUR 5,- extra een tweede tv waar je analoog op kunt kijken. Dit is dus echt upselling.

Yuri

Ik kijk al anderhalf jaar digitale televisie. Waarom betaal ik ?berhaupt nog voor dat analoge pakket bij UPC? Klantenservice meldde me dat dat handig (?) is voor het geval mijn mediabox het een keer niet doet… Grappig grapje… EURO 16,80 p/mnd betalen voor het geval UPC storing heeft…  Ik wil best 1,80 per maand minder betalen voor die ongein. Tele2 biedt het pakket los aan voor 15 euro, maar overstappen kan volgens UPC niet. Op http://www.upc.nl staat namelijk: "U kunt alleen overstappen als u uitsluitend het UPC Standaard pakket Radio/TV (analoog) afneemt. Indien u naast het UPC Standaard pakket Radio/TV ook UPC Digitale TV, UPC Internet of UPC Telefonie afneemt kunt u niet overstappen." Ik neem ook internet en telefonie af bij UPC dus dan zou ik niet over kunnen stappen? Vreemd hoor.

Danielle van Tele2

Beste Yuri, UPC heeft de kabel als basiscomponent dit betekent dat als je alleen de kabel weg zou halen de andere diensten die je bij UPC hebt ook geen bestaansrecht meer hebben. Je kunt wel overstappen naar Tele2, dan neemt Tele2 de kabel van UPC over en de overige diensten. De overige diensten die je dan krijgt zijn digitale televisie van Tele2 en Internet en Bellen. Deze diensten zijn op basis van een DSL aansluiting naast je kabelaansluiting. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb geinformeerd. Met vriendelijke groet, Danielle van Tele2 

Hans Blom

Heb je dan ook een analoog modem nodig?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond