Deel dit artikel
-

T-Mobile: ‘Grootste met mobiel internet in Nederland’

T-Mobile claimt dat 60 procent van de eigenaren van een smartphone via zijn netwerk mobiel internet gebruikt. Internationaal verwacht de aanbieder dat zijn omzet uit mobiele data ruim verdubbelt tot 10 miljard euro in 2015.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf Deutsche Telekom vanochtend in Bonn presenteerde.

Uit de toelichting op de cijfers blijkt dat 9,8 procent van de omzet van T-Mobile in Europa en Amerika afkomstig is uit de verkoop van abonnementen op mobiel internet. Dat percentage is al een paar kwartalen vrij stabiel.

De verkopen uit mobiel internet stegen afgelopen halfjaar met 28 procent tot 2,1 miljard euro over de eerste zes maanden van 2010. Het doel is om per 2015 een jaaromzet van 10 miljard euro te realiseren met mobiele data. Bestuursvoorzitter René Obermann verwacht dat de datavolumes met een factor 300 zullen groeien, maar de jaaromzet hieruit met een factor 2,5 moet toenemen.

In Europa bedient T-Mobile 60,5 miljoen klanten met mobiele telefonie.

De omzet uit spraak en data daalde in het tweede kwartaal met 20,4 procent tot 4,03 miljard euro, mede doordat Engeland geen volle dochter meer is.

In Nederland daalde de omzet met 3,7 procent tot 448 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 241 miljoen euro. Het aantal klanten hangt ongewijzigd op 4,4 miljoen euro. Vorig jaar besteedden deze klanten maandelijks 23 euro bij hun telecomaanbieder. In het afgelopen kwartaal was dat opgelopen tot 29 euro, waarvan 28 procent komt uit sms en mobiel internet.

De marges stegen in Nederland van 22 procent vorig jaar naar 31 procent dit jaar.

“[Onze klanten in Nederland met smartphones] maken tot wel 40 keer zo veel gebruik van mobiel internet dan klanten met ‘normale’ mobiele telefoons. In het tweede kwartaal investeerde T-Mobile een bedrag van ruim 57 miljoen euro. Dat is voor een belangrijk deel ingezet om de capaciteit van het 3G netwerk te verdubbelen en verder uit te breiden”.

T-Mobiles internetprovider Online heeft 300.000 klanten, die naast internettoegang op het vaste net ook telefonie en televisiediensten kunnen afnemen. Online boekte een omzet van 25 miljoen euro.

Deutsche Telekom houdt sterk rekening met een gure financiële toekomst. “De wereldeconomie zal zich naar verwachting langzamer ontwikkelen in de tweede helft van 2010 en in 2011. Een belangrijke reden daarvoor is dat de financiële hulp van overheden aan hun landen stopt”.

Op concernniveau zag Deutsche Telekom de omzet met 4,4 procent afnemen tot 15,5 miljard euro. Door forse kostenbesparing nam het netto resultaat met 600 miljoen euro tot tot 1,8 miljard euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond