Deel dit artikel
-

Skype-kopers: 343,8 miljoen om dispuut te slechten

Uit de aanvraag voor de beursgang van Skype blijkt dat de investeringsmaatschappijen die het belbedrijf kochten, 343,8 miljoen dollar betaalden om een eerder dispuut te slechten. Het VoIP-bedrijf Skype gaat later dit jaar alsnog naar de beurs in New York.

Uit de aanvraag voor de beursgang blijkt verder dat het bedrijf een nog onbekend deel van de aandelen wil verkopen op Nasdaq om hiermee 100 miljoen dollar op te halen.

eBay blies eerder de beursgang van Skype af en verkocht het belbedrijf aan een groep investeringsmaatschappijen waaronder Index Ventures, voor 1,9 miljard dollar. Deze kregen het VoiP-bedrijf inclusief fundamenteel juridisch dispuut over de technologie in de maag gesplitst. eBay heeft nog steeds 35 procent van de aandelen in bezit. In 2005 kocht het bedrijf Skype voor 2,6 miljard dollar.

In een eerder stadium probeerden de oorspronkelijke oprichters van Skype, Niklas Zennström en Janus Friis, het bedrijf terug te kopen, maar hun 1,7 miljard dollar was niet genoeg.

Onderdeel van de deal om het dispuut op te lossen, was een investering van 6 miljoen dollar in Rdio, een nieuwe muziekdienst van voormalig Skype-oprichters Zennström en Friis, die later ook weer tot het bedrijf zijn toegetreden. Dit laatste gebeurde omdat Skype grotendeels zou draaien op de technologie die eigendom was van het andere bedrijf van de twee oprichters.

Skype zal zich richten op schaalbaarheid, wereldwijde distributie en groei van de bestaande gebruikers om het eigen bestaan te rechtvaardigen. Het zal de diensten richting bedrijven uitbreiden en zich meer richten op advertising.

De meeste gebruikers van de dienst gebruiken overigens de gratis versie.

Deel dit bericht

2 Reacties

johnw

nou het is een kwestie van tijd denk ik tot de hele dienst om zeep geholpen word.Het heeft belachelijk veel gekost. Ik kan met een familielid nog steeds niet altijd ongestoord praten,en we wonen 30 km van elkaar,dus de verbing valt mee.toch een van ons is af en toe ineens verdwenen. zelfs ik zie mijn eigen beeld af en toe 1 a 2 seconden stilstaan,en dat met de beste webcam en een 60mb verbinding…

Gert

Ik denk dat het verstandig is om nu naar de beurs te gaan aangezien ik verwacht dat de nieuwe standaard van Apple om te "video bellen": Face Time, snel zou kunnen aanslaan en daarmee een serieuze bedreiging vormt voor Skype.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond