Deel dit artikel
-

Mobcast lanceert ebook-platform voor telecombedrijven

Het Britse Mobcast heeft een platform gelanceerd waarmee telecomproviders e-books kunnen verkopen aan smartphone-gebruikers en gebruikers van andere media-apparaten. De aankopen worden afgerekend via de telefoonrekening van de boekliefhebber.

Met het platform kunnen telecomproviders een eigen branded mobiele winkel maken om e-books te verspreiden. De e-books zijn geschikt voor verschillende mobiele apparaten zoals ereaders, Android-telefoons en PC’s. Ondersteuning voor de iPhone en iPad moet later dit jaar komen.

De komende maand verwacht het bedrijf nieuwe platformen uit te rollen voor andere internationale retailers en telecombedrijven. Op dit moment is in het Verenigd Koninkrijk het bedrijf Everything Anywhere, waaronder de merken T-Mobile en Orange vallen, de eerste speler die hier gebruik van maakt.

Met de branded e-book winkeltjes, kunnen gebruikers in de boekvoorraad snuffelen en ebooks en audiobooks kopen en downloaden naar het apparaat van hun keuze.

Mobcast levert de digitale boeken. Onder de duizenden leeswerken zijn grote namen te vinden van uitgevers als Random House, Penguin en Harper Collins.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond