Deel dit artikel
-

Concurrentie doet Plastic Logic e-reader de das om

Plastic Logis heeft besloten de e-reader Que niet op de markt te brengen. Het apparaat dat in januari werd aangekondigd, zou achterlopen op de producten van concurrenten.

De Que liep al vertraging op en zou anders eerder dit jaar verscheept zijn naar de retailkanalen. Het moest de eerste e-reader zijn van Plastic Logic. Maar met de uitgestelde lancering, kan het product inmiddels niet meer opboksen tegen concurrerende apparaten die op dit moment de markt veroveren.

"De markt is drastisch veranderd. Met de vertraging die we hebben opgelopen is het niet meer slim om deze e-reader op de markt te brengen”, aldus Plastic Logic CEO Richard Archuleta in een verklaring.

De Engelse ontwikkelaars werkten aan een apparaat met kleurenscherm. Op de CES werd deze gepresenteerd. Niet lang daarna kwam Apple met de plannen voor de iPad naar buiten.

Om die reden wil het bedrijf zich nu gaan focussen op de ontwikkeling van een beter e-reader, een tweede generatie Que als het ware. Hiervoor wil Plastic Logic de tijd nemen. Archuleta: “We zullen ons moeten focussen op het herdesign van de nieuwe e-reader.”

De markt voor e-readers is flink in beweging. De Nederlandse e-readerfabrikant iRex maakte onlangs nog een doorstart. Het bedrijf wil zich voortaan gaan richten op de zakelijke markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond