Deel dit artikel
-

Lycos verkocht voor een schamele 36 miljoen dollar

Lycos, de organisatie achter de gelijknamige zoekmachine en andere webdiensten, is van Koreaanse in Indiase handen overgegaan. Het bedrijf Ybrant Digital heeft 36 miljoen dollar neergelegd voor het vroeger zo populaire Lycos.

Sinds de oprcihting van Lycos in 1994 is het bedrijf meerdere malen verkocht. Het Koreanse internetbedrijf Daum kocht Lycos in 2004 nog voor 105 miljoen dollar van de toenmalige eigenaar Terra Networks, onderdeel van het Spaanse Telefónica. Deze laatste kocht Lycos in 2000 voor een aanzienlijk hoger bedrag van 5,4 miljard dollar.

Suresh Reddy, voorzitter en CEO van Ybrant Digital laat in een persbericht weten het volgende doel te hebben. "We willen ons eigen netwerk combineren met dat wat Lycos heeft te bieden om zo een aantrekkelijke beleving te creëren voor onze adverteerders." Volgens Jungwook Lim, CEO van Lycos, is Ybrant vanzelfsprekend ‘de perfecte partner’.

De nieuwe eigenaar is een online marketing-speler, die met de overname van Lycos in principe een uitgever koopt. Onder Lycos vallen naast de zoekmachine ook diensten als Tripod, Angelfire en WhoWhere.

Het bedrijf, ooit een groot succes, weet tegenwoordig weinig belangstelling te genereren. Volgens eigen zeggen trekt Lycos nog 12 tot 15 miljoen unieke bezoekers in de Verenigde Staten en 60 miljoen unieke bezoekers wereldwijd.

Lycos Europa, waarvan het hoofdkantoor in Nederland stond, werd enkele jaren geleden te koop gezet. Toen er geen koper werd gevonden, besloot het bedrijf de winstgevende diensten los te verkopen en alle overige diensten stop te zetten.

Deel dit bericht

2 Reacties

peter

@emerce: beetje duidelijker graag?! bezoekers per dag, week, maand jaar?? Zo heb je niet veel aan deze data :-() Het bedrijf, ooit een groot succes, weet tegenwoordig weinig belangstelling te genereren. Volgens eigen zeggen trekt Lycos nog 12 tot 15 miljoen unieke bezoekers in de Verenigde Staten en 60 miljoen unieke bezoekers wereldwijd.

Wim

'Deze laatste kocht Lycos in 2000 voor een aanzienlijk hoger bedrag van 5,4 miljard dollar.' Volgens mij klopt dat niet. Terra kocht Lycos voor 12,5 biljoen dollar. Een Amerikaanse biljoen is een Nederlandse miljard.  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond