Deel dit artikel
-

Bol.com breidt distributie e-books uit met wifi-winkel

Mediawebwinkel Bol.com richt zich voortaan ook op e-readers met wifi-mogelijkheden. In de wifi-winkel kunnen klanten met de juiste e-reader via draadloos internet ook e-boeken bestellen.

Voorheen was het alleen mogelijk om digitale boeken met een USB-kabel te downloaden van internet naar de verschillende apparaten. Toen Bol.com de deuren opende voor e-boeken, gebeurde dit in samenwerking met Sony. Sony introduceerde toentertijd de nieuwe e-readers: de Sony Reader Touch Edition en de Sony Reader Pocket Edition. Deze e-readers hebben beide geen wifi-mogelijkheden.

Met de nieuwe wifi-winkel worden de pijlen gericht op de BeBook Neo. Bezitters van een dergelijk apparaat kunnen via e.bol.com digitale boeken meteen kopen en downloaden naar de reader. Het is ook mogelijk om te betalen met automatische incasso. Bol.com verkoopt uiteraard ook de BeBook Neo. Deze gaan voor de prijs van 329 euro het virtuele winkelmandje in.

Bol.com ziet het aantal verkochte e-readers en bijbehorende digitale boeken dagelijks groeien. Met de nieuwe ogelijkheid om draadloos boeken op de reader te zetten, meent het bedrijf de digitale boekenmarkt een extra stimulans te geven.

Op termijn moeten er meer wifi e-readers verkocht worden bij Bol.com. Eerder liet algemeen directeur Daniel Ropers weten ook de iPad te willen verkopen, en ook andere e-readers als de Kindle. Hiervoor is Bol.com nog in gesprek met de verschillende aanbieders over  marges en voorwaarden zoals compabiliteit met ePub. Bol.com verkoopt digitale boeken in pdf- en epub-formaat, beide formaten met de DRM beveiliging van Adobe.

Deel dit bericht

1 Reactie

Wouter

Kunnen we geen mooie iPad BOL app bouwen met toegang tot alle PDF boeken aangezien in de iTunes store nog nagenoeg geen nederlands aanbod is …

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond