Deel dit artikel
-

SBS start met 3D-kanaal

SBS Broadcasting begint in September met een televisiekanaal waarop het programma’s in 3D uit gaat zenden. Met de pilot hoopt het mediabedrjif ervaring op te doen met 3D-productie.

Om de content te bekijken heeft televisieliefhebber een speciaal brilletje nodig en een televisie die 3D ondersteunt. Van deze laatste zijn er nog weinig in de omloop. De eerste generatie toestellen van onder meer Sony, Panasonic en LG komen net op de markt.

"Dit wordt het eerste 3D-kanaal in Nederland. Het is voor ons van groot belang om te starten met het experimenteren met 3D. SBS gelooft in de kracht van 3D, maar er is nog veel te leren", aldus Josbert van Rooijen, Manager Broadcast & IT bij SBS Broadcasting.

De kabelaars lijken klaar voor het doorgeven van 3D, het wachten is nog op de content. UPC en Ziggo lieten eerder zien dat de netwerken op orde waren voor de doorgifte van 3D-signalen.

SBS Broadcasting maakt voor de productie gebruik van de software van VidiGo. Volgens dit bedrijf zal er een 3D op televisie explosief gaan groeien, deels omdat de productiesoftware hiervoor goedkoper wordt. "Vooral nu, met de huidige onzekerheden in de markt, is het van groot belang dat broadcasters kunnen experimenteren met 3D zonder direct forse investeringen te moeten doen", laat Hans Krouwels, CEO van VidiGo, weten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond