Deel dit artikel
-

Vodafone gaat strijd aan op glasvezelmarkt

Telecombedrijf Vodafone wil de zakelijke glasvezelmarkt betreden. Hiervoor heeft het een overeenkomst gesloten met Eurofiber.

Het bedrijf wil vooral het MKB bedienen en gaat hiermee de strijd aan met KPN. Vodafone sluit overigens niet uit dat het in de toekomst ook de consumentenmarkt wil bedienen van glasvezel.

In de komende tien jaar, de duur van de overeenkomst, wordt er duizend kilometer aan glasnetwerken uitgerold per jaar. De twee partijen hebben al een samenwerking op het gebied van de verglazing van Vodafone’s mobiele netwerk en voor enkele zakelijke diensten. Er is voor de nieuwe samenwerking gekozen voor een partnerschap, en niet voor een joint venture, om andere samenwerkingsverbanden ruim baan te geven. De overeenkomst is dus niet exclusief en Vodafone kan ook uitwijken naar andere partners.

De telecomprovider wil binnen vijf jaar de omzet op de zakelijke markt verviervoudigen naar meer dan 100 miljoen euro per jaar. Vodafone verwacht onder meer groei in cloud computing op de zakelijke markt.

Deel dit bericht

3 Reacties

Marko

…..Het bedrijf wil vooral het MKB bedienen en gaat hiermee de strijd aan met KPN….Eurofiber is 41% eigendom van KPN

Ralph Dost - Eurofiber

@Marko Reggeborgh Glasvezel Investeringen is grootaandeelhouder van zowel Eurofiber als Reggefiber. Reggeborgh is voor 59% eigenaar van Reggefiber, KPN voor 41%.KPN heeft dus alleen een belang in Reggefiber en niet in Eurofiber.

john voorts

Ook xs4all gaat triple play abonnementen aanbieden via glasvezel, dit zal gaan gebeuren vanaf oktober. De prijzen voor deze pakketten zullen iets boven die van Vodafone gaan liggen echter XS4ALL probeert klanten te trekken met hun extra service.
bron: http://www.internetpostcodecheck.nl/component/content/article/10-glasvezel-markt-breidt-uit-steeds-meer-internetproviders-zetten-in-op-glasvezel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond