Deel dit artikel
-

Just-Eat-oprichter lanceert psychologen-marktplaats

[Startup watch] Mentaline is het nieuwe project van Jesper Buch, de man die ooi de Europese bestelsite Just-Eat oprichtte. Ditmaal wil hij niet de hongerige surfer bereiken, maar een marktplaats bieden waar psychologen en therapeuten online hun diensten aan kunnen bieden.

Gebruikers kunnen de site per specialisme doorzoeken. De sessies bij de verschillende therapeuten vinden online plaats. Mentaline houdt 10 procent van elke betaalde sessie en vraagt aan de dienstenaanbieders een vast inschrijfbedrag.

Volgens TechCrunch betaalt Buch de start van het project uit eigen zak, een kleine 300.000 pond. De startup zou echter in gesprek zijn met verschillende investeerders.

Het van oorsprong Deense Just-Eat gebruikt meestal dezelfde techniek voor internationale expansie: op basis van de eigen kennis en technologie snel starten en marktleiderschap claimen. Of Mentaline ook wordt uitgebreid naar andere landen is niet bekend.

Op de nieuwe marktplaats kunnen ook groepen of stellen een sessie aanvragen en is er de mogelijkheid om een zogenoemde masterclass te volgen van life coaches. Er zijn inmiddels 118 therapeuten en 91 coaches online.

Deel dit bericht

3 Reacties

Olivier

Goed idee….ziet er ook goed uit. Denk dat dit wel gaat werken

Stijn

Jannemiek, ik geef nou toch eens even een reactie op 1 van je artikelen. Je bent in mijn optiek vaak onvolledig/onzorgvuldig in je informatie verstrekking. Ook in dit artikel. Je geeft aan: "Er zijn inmiddels 118 therapeuten en 91 coaches online.". Er zijn wel wat meer coaches/therapeuten aangesloten, alleen waren die niet online toen jij keek. Beetje hetzelfde als met webcam vrouwen of astrologen. Dat is een momentopname die niet representatief is. Ik reageer anoniem ja, geen zin in persoonlijke represailles van journalisten, die kunnen je flink beschadigen als je niet uitkijkt. No big deal, maar misschien kan je er iets mee, dat is alles Neem het niet persoonlijk, niks aan de hand, its cool, relax, no problemo. Pfff, pas op met vrouwen die journalist zijn, weet ik uit ervaring.

Jannemiek - Emerce

@Stijn, Commentaar is prima, maar de tweede helft van je reactie is enigszins overtrokken. Bang voor persoonlijke represailles? Het staat je vrij om te bellen of mailen of reageren zonder dat ik je 'flink zal beschadigen'.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond