Deel dit artikel
-

De Persgroep bundelt kranten in enkele iPad-app

De Persgroep komt in oktober met een applicatie voor de iPad waarin alle krantentitels, zowel de Vlaamse als de Nederlandse, gebundeld worden. Het gaat om een simpele app, zonder tierelantijnen.

Bij De Persgroep Nederland was men niet direct bereikbaar voor verdere uitleg. Maar in de Vlaamse uitgave De Morgen laat Hans Deridder, managing editor bij De Persgroep weten dat het gaat om een applicatie voor De Morgen, Het Laatste Nieuws, De Tijd/L’Echo en de Nederlandse krantentitels uit de groep.

Het zal een simpele applicatie zijn, waarbij de papieren kranten een op een worden overgezet naar de iPad. Pas in een later stadium zal nagedacht worden over extra functionaliteiten.

Voor de digitale, maar verder identieke versie van de krant, betaalt de gebruiker 0,79 eurocent, de weekendeditie is iets duurder, 1,59 euro. De applicatie zelf is gratis.

In de loop van de tijd worden er, afhankelijk van de doelgroep van de titels, verschillende applicaties per titel ontwikkeld.

In Nederland lanceerde eerder De Telegraaf een iPad-applicatie. Maar ook hier moet de applicatie op termijn nog worden uitgebreid en verrijkt met meer functies die op de iPad zijn toegesneden. Veel uitgevers brengen een iPad-app uit voor hun tijdschriften of kranten, waarbij de content tegen betaling binnen het kleine programmaatje aangeboden wordt. Onder meer de Wired, Sports Illustrated en NRC Handelsblad volgen dit verdienmodel.

Kranten en tijdschriften zien eindelijk mogelijkheden om geld te vragen voor digitale abonnementen. Anderzijds moeten uitgevers zich ook realiseren dat het maken van een iPad-uitgave, naast de papieren uitgave, extra investeringen kost wanneer men video’s en interactieve mogelijkheden wil toevoegen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Eric Bremer

Dat laatste valt dus erg mee. Zie http://www.push2tablet.com; tijdschrift ( of krant, boek) op iPad met interactiviteit, maar zonder investeringen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond