Deel dit artikel
-

IS Interned en PINS fuseren

ICT-bedrijf IS Interned Services en hoster PINS fuseren en gaan door onder de nieuwe naam IS.

Dat maakten de bedrijven, bekende toeleveranciers in de online sector, eerder vandaag bekend.

Het fusiebedrijf IS heeft een jaaromzet van rond de 21 miljoen euro. Samen bieden de bedrijven werkgelegenheid aan 135 voltijds banen.

De directie van IS bestaat uit Jan Willem des Tombe, voorheen directeur van PINS, en Arjan Steevels, oprichter en algemeen directeur van IS Interned Services. Het bedrijf vestigt zich in Purmerend.

Des Tombe zegt in een persverklaring: "We kunnen onze klanten door deze samenvoeging een compleet product- en dienstenportfolio op het gebied van hosting, managed services, outsourcing en connectiviteit bieden".

Volgens de wizzard op internetten.nl zijn er in Nederland 1.551 hostingbedrijven actief.

Steevels: "We verwachten in gezamenlijkheid te profiteren van de groeiende vraag in de markt naar gespecialiseerde diensten en schaalgrote De vraagstukken bij klanten worden breder en van groter belang”.

De directeur verwacht dat de hostingmarkt aan de vooravond staat van een consolidatieslag. “Kleine partijen kunnen de investeringen niet meer opbrengen”. De opkomst van cloud computing versnelt de technologische vooruitgang en behoefte aan vernieuwing. 

In Amerika zou hoster GoDaddy op dit moment naar een koper van het bedrijf zoeken. De onderneming zou zeker 1 miljard dollar op moeten brengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond