Deel dit artikel
-

Amazon, Facebook investeren in sociaal miljoenenfonds

Durfkapitalist Kleiner Perkins Caufield & Byers heeft in samenwerking met enkele grote spelers een nieuw fonds van 250 miljoen dollar opgericht om te kunnen investeren in sociale startups. Onder meer Amazon, Facebook, Zynga en Comcast hebben geld gestoken in het sFund.

Hoeveel iedereen in het fonds heeft gestoken is niet bekend. Bing Gordon zal het fonds aansturen. Amazon, Facebook en Zynga zijn de strategische partners die de startups waarin wordt geïnvesteerd moeten ondersteunen door middel van zakelijke contacten en andere zaken.

Het fonds moet het sociale speelveld verder sterken in groei door te investeren in infrastructuur en applicaties die het sociale web ondersteunen. Het fonds investeert tussen de 100.000 en 100 miljoen dollar per keer. Het eerste gelukkige bedrijf is Cafébots, dat zich richt op het managen van vriendschappen online. Deze startup is nog in gesloten beta.

sFund wil meer bedrijven helpen die, net als bijvoorbeeld Zynga, Facebook als een platform gebruiken. Facebook zelf startte in 2007 het fbFund met 10 miljoen dollar, ook om investeringen te doen in startups die Facebook als platform gebruiken. Kleiner Perkins Caufield & Byers richtte onlangs nog het iFund op. Van hieruit wordt geïnvesteerd in applicaties voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

Eerder investeerde Kleiner nog in Friendster, een van de eerste sociale netwerken, dat uiteindelijk werd ingehaald door Facebook en MySpace. Een meer succesvolle investering van Kleiner was in Zynga. De durfkapitalist investeerde ook in bedrijven als Amazon, Google en Netscape. Andere investeringsmaatschappijen richten zich al sterk op sociale investeringen, onder meer Spark Capital en Union Square Ventures.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond