Deel dit artikel
-

Microsoft-omzet uit Bing groeit 13 procent

Microsofts omzet uit zoekmachinereclame groeide in het derde kwartaal met 13 procent tot 473 miljoen euro. Het verlies uit deze activiteiten neemt alleen maar toe vanwege de steeds grotere investeringen in Google-concurrent Bing.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Microsoft gisterenavond presenteerde.

De tak Online Service Division, waar Bing onder valt, boekte een omzet van 527 miljoen dollar. Het grootste deel daarvan, 473 miljoen, was afkomstig uit reclame bij de Bing-zoekmachine en op sites van derde partijen. In een bijzin zegt Microsoft dat de reclameomzet uit sites van derden afgelopen kwartaal terugliep. Daarover geeft het geen nadere specificaties.

Hoewel de omzet van Online Services stijgt, neemt het verlies bij deze tak alleen maar toe. De komt door de steeds grotere investeringen die Microsoft in deze activiteit doet. Afgelopen kwartaal stak het nog eens 27 procent meer dollars in de ontwikkeling van zoek- en reclametechnologie. Dat leidde ertoe dat het operationeel verlies met 17 procent steeg tot 560 miljoen dollar.

De kosten om reclameomzet te realiseren stegen met 74 miljoen dollar. Dat geld ging voornamelijk naar de integratie van Microsofts zoek- en reclamedienst met de portalen van Yahoo.

Met Bing en de bijbehorende advertentiediensten, die reclame naast de zoekresultaten zet, probeert Microsoft een serieuze concurrent te ontwikkelen voor de vergelijkbare diensten van Google. Daarin slaagt Microsoft tot nu toe mondjesmaat. De samenwerking met Yahoo zal de resultaten in de komende kwartalen naar verwachting wel een impuls geven.

Waar Microsoft afgelopen kwartaal een omzet van 473 miljoen boekte, noteerde Google een omzet van 7 miljard dollar over diezelfde periode.

Vorige week bracht Microsoft in Europa en Azië zijn nieuwe software voor mobiele telefoons op de markt. Windows Phone moet het opnemen tegen Apples iPhone en het Android-systeem dat door Google wordt ontwikkeld. Net als Microsoft investeert ook Nokia fors om zijn positie op de smartphonemarkt veilig te stellen. Daartoe voerde het onlangs een reorganisatie door waarin 1.800 man zijn baan verliest en waarbij de Finnen focussen op Symbian, Meego, QT en HTML5 als primaire platformen voor ontwikkelaars.

Het hele Microsoft-concern presteerde goed. De omzet steeg afgelopen kwartaal met 25 procent tot 16,2 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 5,4 miljard dollar. Microsoft profiteert van groeiende vraag naar Windows-besturingssysteem, Office-pakket en Xbox-spelcomputers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Friso

Op zich niet vreemd…Microsoft heeft het online kanaal te lang laten liggen en heeft nu een enorme achterstand in te halen. Balmer heeft ook reeds gezegd bij de start van Bing dat het een race van de lange adem wordt en hij er rekening mee houdt dat de divisie nog wel 3 jaar verliesgevend kan zijn. Ik ben zelf een zeer enthousiaste Bing gebruiker en verwelkom iedere frisse vernieuwing op de zoekmachine markt. Helaas is Bing in NL nog steeds in beta, dus ik gebruik het vnl voor mijn landonafhankelijke searches (als developer zoek ik vnl juist in het Engels).

Paul

Ik kies altijd voor snelste en beste,of dit nu Yahoo,MS,Google heet doet er niet toe.Feiten zijn dat Google de beste is dus keuze is niet zo moeilijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond