Deel dit artikel
-

IDG bundelt tech-titels in iPad-app

IDG heeft een nieuwe iPad-app gelanceerd. De gebruiker krijgt de verschillende tech-artikelen van de diverse titels van IDG in een rss reader-formaat voorgeschoteld. De uitgever koos bewust niet voor een typische lay out van een magazine, omdat het wil experimenteren met de mogelijkheden die de iPad biedt.

Bij het opstarten van de gratis applicatie kan de tech-lezer de lijst met artikelen personaliseren op onderwerp. "We wilden iets doen wat niet standaard is", aldus uitgever Jeroen Jonker Roelants, die niet zegt de nieuwe waarheid in pacht te hebben. "We proberen dit om te kijken hoe het aanslaat."

Ook met advertentievormen wordt geëxperimenteerd. "We hebben de standaard bannerformaten niet opgenomen." Wel zijn er, tussen de redactionele artikelen, advertorials te vinden. Ook de achtergrond van de applicatie kan gesponsord worden. Hier kan een grote foto geplaatst worden.

"Wat er nu draait aan advertorials, dat is good will. We plaatsen advertenties door en kietelen de adverteerder. Ik kan nog niet zeggen of het gaat verkopen. Je moet iets kunnen laten zien om het te verkopen."

Jonker Roelants denkt dat uitgevers zichzelf te kort doen als ze niet experimenteren op dit soort platforms. "Dat veel uitgevers het nog laten liggen, zal enerzijds met geld te maken hebben. Aan de andere kant is de mediasector toch nog vrij traditioneel. Ze zijn huiverig en vragen zich af wat ze er mee moeten." Hij vervolgt: "De gedachte is ook dat alles op de iPad betaald moet zijn. Dat hopen althans veel uitgevers en mediabedrijven."

Dat IDG niet kiest voor het model van een betaalde applicatie, betekent niet dat ze daar niet in geloven, benadrukt Jonker Roelants. "Wij willen gewoon kijken of mensen in deze vorm bereid zijn te betalen voor een advertentievrije applicatie." Die optie is ook opgenomen. Voor een klein bedrag krijgt de gebruiker een reclamevrije leeservaring.

In de applicatie, TechFish, zijn artikelen te vinden van IDG-sites als MacWorld, Webwereld, Gadget, GameZ, Computerworld, Techworld, CIO en ComputerTotaal.

Deel dit bericht

4 Reacties

Heleen

Echt hele coole app! Op mijn iPad wordt dit een 'blijvertje'.

Paul

Waardeloos, crasht meteen. Paar keer geprobeerd. Daarnaast toen hij het even deed: rechts rss, opent een window bij klik. Die moet je weer sluiten. Door het windowtje wordt het scherm ook kleiner. Houd dit soort apps gewoon simpel. Meteen maar weer gedelete.

Margot

Bijzondere app, tenminste geen duizend in een dozijn. Goed dat IDG dit probeert.

Gurt

@Paul – Dan heb je de app niet goed bekeken volgens mij. Als een artikel open staat zijn er in ieder geval twee manieren om naar een volgend of vorig artikel te gaan voor zover ik heb kunnen vinden.- Je kunt op het artikeltje er onder of boven klikken- Je kunt een artikel terug- of doortrekken en dan laadt hij dat artikel in.Wel handig juist want je hoeft niet telkens een artikel te sluiten om door te kunnen lezen! Of je sluit het artikel en scrollt weer door de lijst natuurlijk, dus dat is nummer 3. Ik ben rechtshandig dus kan met mijn rechterduim prima die lijst scrollen :-) De tags vind ik ook handig en dat ik in settings aan kan geven wat ik wel en niet wil zien is ook wel fijn.De wisselende achtergronden mogen van mij iets minder snel wisselen, maar er zitten wel hele mooie platen bij. Ik heb ook een keer een crash gehad, maar dat heb ik wel vaker op mijn iPad, dus weet niet of dat aan de app of aan de iPad ligt (niet gejailbreakt)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond