Deel dit artikel
-

BinckBank neemt meerderheidsbelang in ThinkCapital

Internetbeleggingsbank Binckbank, eigenaar van Binck en Alex, heeft een meerderheidsbelang van 60 procent genomen in ThinkCapital. Met de overname van ThinkCapital, wil BinckBank het beleggingsproduct trackers in Nederland op de kaart zetten.

Trackers zijn beleggingsproducten die een index volgen waardoor het beheer tegen lage kosten kan plaatsvinden. Volgens Nick Bortot, bestuurder bij BinckBank, komt dit beleggingsproduct in Nederland nog niet echt van de grond door de opstelling van grootbanken. “Binck wil hier verandering in brengen en voor de doorbraak zorgen van de tracker.” De Indextracker van ThinkCapital werkt niet op basis van de voorspellingen van betaalde beleggingsspecialisten, maar eenvoudigweg op basis van het volgen van een index.

Het nieuws van de overname is woensdag door BinckBank naar buiten gebracht. Hoeveel voor het belang is betaald, houden de directies voor zich. Of er een optie tot volledige overname is vast gelegd, is niet duidelijk.

Het lijkt een goede match. BinckBank heeft immers het juiste distributienetwerk voor het product, het Binck-label voor de particuliere belegger wordt gebruikt in Nederland, België en Frankrijk. ThinkCapital kan zich richten op de productontwikkeling en heeft te kennen gegeven nieuwe producten te ontwikkelen voor andere markten waar BinckBank actief is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond