Deel dit artikel
-

Marktplaats stopt tijdelijk met ‘flash sales’

Marktplaats.nl eindigt de samenwerking met Winkelbee waarmee het tegen behoorlijke kortingen eendagsaanbiedingen deed. Beide partijen gaan zelfstandig met het concept door.

Een jaar lang deed Marktplaats met Winkelbee, een dochterbedrijf van ShopVIP, een proef met zogeheten flash sales. Dat zijn kortstondige aanbiedingen tegen hoge kortingen. De samenwerkingsperiode van een jaar zit er op. Marktplaats trekt de stekker er uit.

De woordvoerder van de handelssite: “Op dit moment zijn we druk bezig met het evalueren en doorontwikkelen van alle aspecten van deze dienst, onder meer aan de hand van feedback van de gebruikers. Binnenkort maken wij bekend op welke manier we een vervolg zullen geven aan deze dienst”.

Marktplaats heeft zijn partner verteld dat het de keten van A tot Z zelf wil beheren. De partijen die eerst samenwerkten komen nu tegenover elkaar te staan.

Winkelbee is eigenaar van het merk Slimme Deals en de e-mailadressen die de partijen afgelopen jaar verzamelden. Zodoende kan het bedrijf nu al zelfstandig doorgaan met de aanbiedingen, op de site SlimmeDeals.nl. Het bestand bevat 30.000 klanten. Deze gebruikers zouden inmiddels zijn geïnformeerd over de veranderingen bij de winkeldienst.

Het bedrijf laat in een reactie weten: “Naast het eigen label SlimmeDeals, biedt WinkelBee het concept ook aan andere grote media platformen aan, enkele van deze concepten zijn nu in een pilot fase“. Namen van nieuwe partners wil het niet noemen.

Vorige week nog werd bekend dat warenhuis V&D komend jaar vaker flash sales gaat houden op zijn site om zijn digitale klantenbestand te vergroten.

Foto: jeffleigh (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Sander

Ik zag ook al op http://www.webkoop.nl dat slimme deals nu 2 dagaanbiedingen heeft per dag ipv. 1.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond