Deel dit artikel
-

LB Icon: notering aan voormalige babybeurs

LB Icon, het moederbedrijf van het Nederlandse Lost Boys en het voormalige Icon Medialab, krijgt volgende week vrijdag een notering aan de Euro.NM in Amsterdam. Dat is de voormalige babybeurs. Door aanwezig te zijn op Euronext Amsterdam hoopt LB Icon zichtbaarder te worden voor investeerders. er worden geen nieuwe aandelen uitgegeven. Het bedrijf is naar eigen zeggen 86,7 miljoen euro waard.

De notering zal LB Icon ook extra financiële flexibiliteit geven waar het gaat om strategische samenwerkingsverbanden en acquisities. En dat is volgens het management volledig in lijn met LB Icon’s groeistrategie.

Alle gewone aandelen van LB Icon met een nominale waarde van SEK 0,80 (EUR 0,09) 21.483.355 stuks in totaal, zullen worden genoteerd aan de Euro.NM markt van Euronext Amsterdam, aldus LB Icon in een verklaring.

De totale marktkapitalisatie van LB Icon, op basis van de slotkoers van gisteren aan de Zweedse effectenbeurs, is 86,7 miljoen euro. Grootste aandeelhouder van LB Icon is investeringsvehikel Red Valley Ltd van Jan Mol, de vader van Michiel Mol. Per 31 maart 2004 bezat Red Valley 42,4% van de uitstaande aandelen. Rabo Securities begeleidt LB Icon bij de beursgang.

LB Icon maakte vorig jaar een verlies van 7,3 miljoen euro op een omzet van 52,8 miljoen euro . Het merendeel van de omzet wordt behaald in de Nederland en Duitsland. Volgens LB Icon gaat het dit jaar beter met de onderneming, maar toezeggen dat er dit jaar winst gemaakt wordt, doet het bedrijf niet. In het eerste kwartaal van 2004 werd een verlies geleden van 2 miljoen euro op een omzet van 13,5 miljoen euro.

Deel dit bericht

6 Reacties

Koos Koets

"Het gaat elk jaar beter met de onderneming", dream on, face the facts. Hoeveel man is er de laatste jaren niet uitgegooid? Is er ooit wel eens winst gemaakt? Doet LB ooit nog wel eens nieuwe acquisities? Het blijft lachwekkend dat emerce maar aandacht blijft schenken aan een dreinende kleuter. Het zou beter zijn als Emerce eens wat meer aandacht schenkt aan bedrijven die wel prima functioneren, die kunnen opereren in een moeilijke markt zonder dat ze continue hun hand op hoeven houden bij een rijke pa.

ooit een LB met inzet maar weinig returned love

Hummm. Tsja. Blijft het de familie Mol die groot denkt maar klein blijft? Grappig feit blijft dat de roze wolk nog altijd bestaat voor de mensen in het management. Wanneer trekt de rook nou eens op en gaan we weer werken zoals het hoort? Eerst mensen eruit trappen (met of zonder sociaal plan en rondvliegende stoelen) En nu geld ophalen met een beurs notering…?

Jason

Los van wat de voorgaande reageerders van LB/Icon vinden is het wel zaak om e.e.a goed te lezen.Doormiddel van een double listing wordt geen "geld" opgehaald slechts de mogelijkheid gecreëerd om aandelen op twee beurzen (zweden/amsterdam) te vehandelen. Dit lijkt me gezien het feit dat er nauwelijks meer scandinavische aktiviteiten zijn een juiste keuze voor LB/Icon. Het zou zelfs meer voor de hand liggen om slechts een euronext-notering te handhaven. Er worden oveirgens geen nieuwe aandelen uitgegeven. Uiteraard heeft LB nog een hoop goed te maken na alle verliezen van de afgelopen jaren. Dit is echter niet exclusief voor LB maar dit gaat op voor heel veel ICT bedrijven die voor de muziek uit hebben geinvesteerd. De tijd zal leren of het management en medewerkers van LB/Icon genoeg visie en daadkracht hebben om inderdaad de turnaround te bewerkstelligen. Het is buiten het verhaal over de double listing en de ontslagen en het vertrek van Tromp erg stil vanuit het nederlandse kamp, het wordt tijd dat er weer eens wat positieve zaken naar buiten worden gebracht om enige goodwill bij aandeelhouders en andere geintereseerde te kunnen creëeren. 

Ozzy

Als je kijkt naar hoe de beurswaarde van LB Icon zich ontwikkelt heeft afgelopen 2 jaar dan gaat het zo slecht nog niet (de beurs heeft altijd gelijk want alle beschikbare informatie is daar in verwerkt en zegt meer dan niet gehinderd door enige kennis van de beurs uitspraken). Mol doet mooie dingen met zijn geld en als liefhebber van nieuwe media vind ik dat prima..

Niels

Inmiddels is het september 2005, en het mag duidelijk zijn dat LB Icon een goudbriljantje is voor iedere belegger! Koersdoel € 10? Of nog hoger toch… 🙂

Koos Koets

Beurswaarde zegt niets over een bedrijf, het zegt iets over het verwachtingspatroon tussen 2 momenten, waarbij je zo een hoog mogelijke koerswinst behaald. Bovendien wordt een aandelenkoers door veel meer zaken bepaald. Ik zou zeggen, tel alle investeringen van de laatste jaren bij elkaar op en kijk wat het bedrijf nu waard is. Kan iemand dat even voor me voor rekenen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond