Deel dit artikel
-

Virgin lanceert eerste magazine exclusief voor iPad

Virgin Group heeft het magazine ‘Project’ gelanceerd. Het is een titel die enkel uitkomt op de iPad.

Eerder maakte mediamagnaat Rupert Murdoch bekend samen met Apple te werken aan ‘Daily’, een digitale krant, speciaal voor de iPad. Virgin Group is ze enkele weken voor met een dergelijk initiatief.

Het magazine moet meer zijn dan een tijdschrift. Zo kan de gebruiker vanuit elk artikel zijn reactie achterlaten op een forum. Extra content bij een artikel wordt online vanuit de app op het web getoond.

Het Nederlandse WoodWing is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ‘Project’, een magazine over lifestyle en cultuur.

Toen Branson hoorde van zijn dochter, een ‘special project manager’ bij Virging Group, dat zij geld wilde steken in een iPad-only magazine, was hij niet direct om. Het duurde even voor hij was overtuigd van de redactionele mogelijkheden en advertentieopties binnen een dergelijk project. Inmiddels is de betaalde app beschikbaar in iTunes.

Het magazine valt samen met ‘Project Blog’, dat ook in het magazine is geïntegreerd en tevens te lezen is op het web.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten

Tja… Wat is nu het voordeel van de app ten opzichte van de blog? Het hangt allemaal samen met App-le, misschien dat wikileak het begin is van capitulatie van de internetmarkt en daarbij capitalisatie? Of ga ik nu te ver?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond