Deel dit artikel
-

Facebook-verkeer naar Nu.nl groeit met factor 15

Facebook levert nieuwssite Nu.nl 826.000 bezoeken per maand. Het niet-directe verkeer vanuit dit sociale netwerk naar Nu.nl leverde vorig jaar ‘slechts’ 54.000 bezoeken per maand.

Dat betekent dat het niet-directe verkeer vanuit Facebook met een factor 15 is gegroeid.

Het verkeer dat via sociale media bij Nu.nl uitkomt, stijgt hard, zo laat Laurens Verhagen van Nu.nl weten. Facebook is hierin de speler die vooraan loopt. De afgelopen twaalf maanden steeg het verkeer van Facebook met maar liefst 1421 procent.

Ter vergelijking, in diezelfde periode steeg het verkeer vanuit Twitter dat op de nieuwssite terecht kwam met 320 procent en vanuit Hyves 213 procent.

Na Google is Startpagina de bron die het meeste niet-directe verkeer aan Nu.nl levert. Google levert 47 procent van dit verkeer en Startpagina 25 procent. Facebook komt op de derde plek met 3 procent. Het niet-directe verkeer bedraagt 70 procent van het totale verkeer bij de nieuwssite.

Na Google, Startpagina en Facebook levert Twitter het meeste niet-directe verkeer aan Nu.nl. Dat beeld kan enigszins vertekend zijn omdat bij Twitter het verkeer uit de clients niet wordt meegenomen. Naar alle waarschijnlijkheid staat dus niet Facebook, maar Twitter op de derde plek.

De persoonlijke startpagina iGoogle, Google News en Hyves maken de top tien compleet van niet-direct verkeer naar Nu.nl.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

M Roelofs

8- honderd- zes- en 20 – duizend. amai..   http://www.socialbakers.com/facebook-statistics/netherlands

JP

En als Facebook met 826000 bezoeken "slechts" 3% is dan levert Google met 47% dus een kleine 13 miljoen bezoeken en Startpagina met 25% ook nog eens 6,8 miljoen. Dat zijn serieuze refferals zou ik zeggen

DP

Als ik het goed het begrepen is 826.000 FB bezoeken goed voor 3% van het niet directe verkeer, wat 70% van het totale verkeer is. Dus is 826.000 bezoeken goed voor 2,1% van het totale verkeer, wat betekent dat Nu.nl maandelijks 39.333.333 bezoeken krijgt. Bijna 40 miljoen is niet niks!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond