Deel dit artikel
-

Klanten meest tevreden over online broker BinckBank

BinckBank komt in een klanttevredenheidsonderzoek naar voren als de ‘beste online broker’. Gemiddeld krijgt de online beleggingsdienst het hoogste cijfer, een 7,8, al moet het op het gebied van handelsmogelijkheden wel Lynx voor zich dulden.

Binckbank, nummer een op de lijst, nam eerder concurrent Alex over, die nu Binckbank in het onderzoek opvolgt op de derde plaats. Op de tweede plek staat Lynx. Today’s Brokers neemt de vierde plek in. Today’s Brokers maakt gebruik van hetzelfde platform als Lynx, maar krijgt op andere factoren toch een lagere beoordeling dan Lynx.

Vergelijkingssite BrokerTearieven.nl baseert de uitspraken op meer dan 12.000 klantbeoordelingen van het afgelopen half jaar. In het onderzoek worden online brokers op vier onderdelen: klantvriendelijkheid, beschikbare koersinformatie, handelsmogelijkheden en gebruiksgemak handelssysteem.

Naast de online brokers op de eerste vier plekken, nemen de grootbanken de vijfde tot en met de negende plek in. Fortis Bank komt met gemiddeld een magere 6 op de negende plek terecht. De klanten van Fortis worden op termijn overgezet naar ABN Amro. ABN Amro, SNS Bank, Rabobank en ING nemen respectievelijk de vijfde, zesde, zevende en achtste plek in.

BrokerTarieven.nl, een online vergelijker voor beleggingskosten, neemt in het onderzoek de kosten die brokers in rekening brengen buiten beschouwing.

SaxoBank, Mijnbroker en Capital Intervest zijn niet meegenomen omdat voor deze online brokers te weinig stemmen binnenkwamen.

Ook in het jaarlijkse internet brokeronderzoek van beleggingsplatform IEX en online marketingbureau Netprofiler komt BinckBank vaak terecht op de eerste plaats. Zowel in 2009, 2008 als 2006 kwam deze online broker als ‘beste’ uit de bus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond