Deel dit artikel
-

Google vertraagt lancering Google TV

Technologiebedrijf Google vraagt zijn partners in Google TV om hun internettelevisies niet te tonen tijdens een van de grootste elektronicabeurzen in Amerika.

Volgende maand vindt in Las Vegas weer de CES plaats, een beurs waar elektronicamakers traditiegetrouw veel van de nieuwigheden laten zien die het komende jaar in de winkels verschijnen.

Google wilde de CES gebruiken als podium om werkende, finale versies van zijn tv-software aan de wereld te tonen. Op het laatste moment blaast het zijn presentaties af.

De New York Times schrijft dat partners Sony, Toshiba, LG en Sharp zijn gevraagd om hun tv’s met de Google TV-software toch maar niet te laten zien. Volgens de krant wil het technologiebedrijf de software, waaronder mogelijk ook de gebruikersinterface valt, verbeteren. De eerste reacties daarop zijn niet onverdeeld positief.

Behalve de software is ook het aanbod op Google TV niet om over naar huis te schrijven. Verscheidene grote tv-bedrijven in Amerika blokkeren Google om te voorkomen dat live of gearchiveerde uitzendingen via Googles interface op tv komen. CBS, ABC, NBC, Fox, Hulu en Viacom willen de beelden enkel verspreiden via kanalen waar ze controle op kunnen uitoefenen.

Tijdens de allereerste presentatie van Google, in mei 2011, klonk het voornemen om de nieuwe internettelevisies voor de jaarwisseling op de markt te brengen. Ook dat plan sneuvelde. Daarmee lijkt het onzeker geworden of Google TV in 2011 wel in Nederland uitkomt.

Ook Apple wil een hap uit de tv-markt nemen, maar doet dat in samenwerking met mediaproducenten en niet op eigen houtje. Apple TV is niet zozeer een decoder voor digitale televisie, zoals Google TV, maar meer een moderne variant op de videotheek waar kijkers films en tv-series kunnen huren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond