Deel dit artikel
-

Mobiele augmented reality langzaam en onnauwkeurig

De ‘surrealistische’ mobiele technologie van bedrijven als Layar is volgens marktonderzoeker Forrester onvolwassen en daarom langzaam en niet nauwkeurig. Toch wordt mobiele augmented reality als de toekomst gezien.

Onderzoeker Thomas Husson noemt mobiele augmented reality een verschijnsel met een te grote hype er omheen. Het is bovendien langzaam en onnauwkeurig. Camera’s in telefoons herkennen objecten niet goed of snel genoeg. Evenmin zijn de meeste smartphones van nu in staat om snel 3D-objecten om de mobiele schermen weer te geven.

“Maar productstrategen voor de consumentenmarkt moeten de technologie niet argeloos opzij schuiven. Integendeel. Mobiele augmented reality zal een ontwrichtend effect hebben en nieuwe mogelijkheden bieden. De technologie heeft de toekomst omdat de mobiele telefoon in de fysieke wereld hetzelfde kan betekenen als wat de computermuis betekende voor het beeldscherm van de pc. Wijs, en klik voor meer informatie”, klinkt het optimistisch.

Husson noemt een aantal marktpartijen die de contouren schetsen van hoe de fysieke en digitale wereld met elkaar versmelten:

Augmented reality (AR) is een technologie waarmee je via de camera en het scherm van de mobiele telefoon de fysieke realiteit verrijkt met digitale informatie over bepaalde objecten of subjecten. Het beeld op het scherm wordt aangevuld door daar informatie uit online database op te plotten.

Volgens Forrester blijft dit geen obscure technologie. Mobiele AR krijgt in de komende jaren een impuls omdat telefoons meer rekenkracht krijgen en er meer mensen komen met mobiel breedband. Bovendien zal AR zich vermengen met andere locatiegevoelige online diensten en NFC. Consumenten zullen hun gedrag op die nieuwigheden aanpassen waardoor nieuwe gebruiksscenario’s ontstaan, denkt Husson.

De eerste AR-spelletjes zijn reeds op de markt:

 

Deel dit bericht

1 Reactie

mokum von Amsterdam

Kijk eens naar "Word Lens" op de iPhone uit de app store… Dan hoor ik graag nog een keer dat mobile AR langzaam en onnauwkeurig is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond