Deel dit artikel
-

‘Ex-topman Wegener wilde Hyves kopen voor 43 miljoen’

Joop Munsterman, voormalig CEO van Wegener, had zijn zinnen gezet op Hyves. David Montgomery, topman bij moederbedrijf Mecom, wist hier een stokje voor te steken.

Dat meldt De Telegraaf.

De koop van Hyves, naar verluidt voor 43 miljoen euro, zo betaald moeten worden door Mecom. In eerste instantie ging Montgomery akkoord. Bij het inschatten van de risico’s, die hij te groot achtte, werd de deal afgeblazen. Uiteindelijk werd Hyves verkocht aan TMG.

Verder maakt de krant bekend, op basis van anonieme bronnen, dat Munsterman overweegt om de uitgeverij te kopen waar hij voorheen de scepter zwaaide. De voormalig CEO van Wegener zou er weer een ‘Nederlands bedrijf’ van willen maken.

De opvolger van Munsterman, Truls Velgaard, is juist een voorstander van een Europese koers. Moederbedrijf Mecom bezit ook titels in andere Europese landen.

De vraag of Munsterman een verbod was opgelegd om een bod op Wegener te doen, door middel van een clausule in zijn vertrekregeling, bleef onbeantwoord tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Munsterman kreeg een vertrekregeling van 1,5 miljoen euro, met daar bovenop nog eens een uitkering van 400.000 euro begin 2012 en 2013 .

Deel dit bericht

2 Reacties

Rogier Snarver

In de discussie Hyves vs. Facebook heeft Hyves altijd geroepen dat Hyves bezoekers langer op hun platform zitten. Nou dat fabeltje is bij deze ontkracht. De aankoop van Hyves door de Telegraaf blijft nog steeds de miskoop van de eeuw. Maar goed, de Hyves baasjes hebben gecashed, daar ging 't ze om. Dat ze daarbij de Telegraaf een beetje gek hebben gepraat kun je ze niet kwalijk nemen.

Frank

Meneer Munsterman dodged a bullet on this one, but is too slow to notice it!Wedden dat hij over 1-2 jaar denkt: fieuw! gelukkig heb ik mn zin niet gekregen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond