Deel dit artikel
-

Gay.nl vreest afkeuring Apple voor iPhone-app

[VIDEO] Bram Heerink, oprichter van Gay.nl. nieuwssite, datingsite en sociaal netwerk in één, wil graag een iPhone-app ontwikkelen, maar is huiverig voor de reactie van Apple. “Met de Amerikaanse standaarden die Apple stelt, dan is het toch al snel gay is sensualiteit en sensualiteit is erotiek.”

Heerink vreest dan ook dat een eventuele app voor de iPhone afgekeurd kan worden. “Het kan wel via een mobiele website, maar we zouden graag een iPhone-applicatie willen.”

Zijn site, acht jaar geleden begonnen als ouderwetse web 1.0 profielensite is langzamerhand uitgebreid tot wat het nu is, met 600.000 maandelijkse unieke bezoekers. Het verdienmodel is gebaseerd op advertising en premium diensten. Heerink: “We zijn vanaf het eerste jaar winstgevend.”

Heerink vertelt verder in het interview nog over zijn plannen voor 2011. Onder meer een locatie gebaseerde dienst staat op het programma.

 

 

Deel dit bericht

8 Reacties

Dirk-Jan

Beetje aandachtstrekkerij hoor…Als meneer zijn research had gedaan had hij verschillende Gay-dating/info applicaties kunnen vinden in de AppStore. Zolang de visuele en tekstuele inhoud niet al te aanstootgevend is zie ik geen problemen. Ik durf de uitdaging wel aan. Dirk-Jan(van Peperzaken)

Pim

Je kunt maar iets verzinnen om in het nieuws te komen. Ik denk dat.. dus… Blijkbaar komkommertijd?

Maurice

jaja, het ligt er maar net aan hoe de pet van Opperherder Jobs staat… fijn h?

Freddy

wat een jankerd. doe het gewoon en kijk wat er gebeurd.

Victor van Zuydewijn

@Freddy Doe het gewoon en kijk wat er gebeurd??? Damn wat ben jij een domme rukker! Ze moeten investeren en zijn afhankelijk van de willekeur van Apple. Dat is een behoorlijk risico en kan reden zijn om niet te onwtikkelen.

Boris

Het potentiele relletje met Apple lijkt mij kleiner dan het relletje met de Nederlandse staat over 112.nl destijds. De 100 m onnauwkeurigheid die Bram voorstelt, is wellicht voldoende zijn voor dichtbevolkte, veelal stedelijke gebieden. Voor de minder dicht bevolkte gebieden (use case: boer(in) in Groningen) zal deze afstand mogelijk onvoldoende zijn om enige privacy te bieden. Wellicht is het een idee om de bevolkingsdichtheid van de locatie / het (postcode)gebied te gebruiken als factor om de 100 m op te rekken.

Bas

Zolang het businessmodel betreft mobiel niet leunt op de huidige display-advertising die Gay.nl voert mag goedkeuring geen enkel probleem opleveren 😉

Koos Koets

Er is al een uitstekende Gay Location based dating service voor Iphone, genaamd Grindr welke inmiddels 500.000 geregistreerde gebruikers heeft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond