Deel dit artikel
-

Omzet Clansman groeit 60 procent

Online marketingbedrijf Clansman zag de omzet over 2010 met 60 procent stijgen tot 3,25 miljoen euro.

Alle afdelingen van de exploitant van e-mailuitgaven en websites dragen bij aan de groei, zegt directeur Jeroen Ligthart. “De activiteiten leadwerving en exploitatie e-mail media zijn met bijna 100 procent gestegen van 1.087.000 naar 2.160.000 euro. Met de exploitatie van websites is een omzetstijging van 26 procent gerealiseerd, tot 782.000 euro”.

Sinds de jaarwisseling vallen alle activiteiten onder één vennootschap: Clansman. Tot die tijd waren bijvoorbeeld Sizl, Eeble, Clansman E-Mail Media en Clansman Online Media nog aparte vennootschappen. Ook Buckz.nl wordt uitgefaseerd.

Ligthart verwacht dat de omzet in 2011 nog eens met 60 procent zal groeien, tot 5 miljoen euro. “Steeds meer traditionele adverteerders ontdekken de voordelen van perfomance based online marketing en er is een toenemende onderhandelingskracht van online media die gewend zijn performance based te werken. Verder zien we een verschuiving van de traditionele online reclamebureaus naar performance based media-exploitanten”.

Afgelopen jaar investeerde het bedrijf in de aanstelling van meer personeel en technologie. Er is nu zo’n 30 man in dienst. “De grootste groei komt uit Leisure-domeinen”, zoals Uitmetkorting.nl. “Ik verwacht dat die omzet dit jaar verdubbelt”.

Clansman breidt zijn e-mail- en response-activiteiten dit jaar uit naar België en Engeland. Het bedrijf volgt klanten die reeds op die markten actief zijn. De exploitatie van websites zal ook in Duitsland worden opgezet. “Veel Duitsers komen naar Nederland voor dagattracties. We willen onze bestaande content gaan ontsluiten voor Duitsland en daar later ook eigen Duitse content aan toevoegen”.

Volgens Ligthart wordt het bieden van eigen kopij op het web steeds belangrijker. Google plaatst sites zonder unieke, eigen kopij tegenwoordig minder hoog in de zoekresultaten. “Grote partijen zijn daardoor ook buiten de top 10 op Google gevallen. Google wordt steeds kritischer”, zegt de directeur.

“We zijn niet enkel afhankelijk van zoekmachines afhankelijk vanwege onze e-mailactiviteiten. We kopen bijna geen verkeer in”.

Deel dit bericht

4 Reacties

Eric

Mooie cijfers! Door te groeien in andere landen verwacht ik zeker dat het een mooi jaar kan worden. Succes

Jochem Vroom

Heb er ook een artikel aan besteed op het Affiliateblog:   http://www.affiliateblog.nl/clansman-groeit/  Mooie groei voor een goede concurrent. Top om ook te zien dat jullie 60% groei verwachten in 2011, ben benieuwd of jullie dat gaan halen. Hoor het wel begin 2012 🙂

Robert

Goede club met een goed concept en dat betaalt zich nu uit. Mooie prestatie!

Stijn Kruijssen

Mooie groei! Dit jaar naar 5 miljoen wordt een pittige, succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond