Deel dit artikel
-

Eenderde alle bezoek Nu.nl komt via mobiel

Een op de drie bezoeken aan nieuwssite Nu.nl kwam in december via een mobiele telefoon of tablet. Er is nog steeds sprake van dubbelcijferige mobiele groei.

De groei vindt zijn oorsprong op alle platformen en verschijningsvormen van mobiel internet. Enkel de mobiele webversie van Nu.nl vertoont geen groei of zelfs een kleine negatieve afvlakking. Dat blijkt uit een overzicht dat hoofdredacteur Laurens Verhagen gisteren publiceerde:

 

Hij analyseert: "In december is het aandeel mobiel uitgekomen op 32,6 procent. In juni was dat nog 24 procent. In totaal deed Nu.nl in december ruim 500 miljoen pageviews, waarvan 164 miljoen via mobiele telefoons en tablets (met name iPad).

In vergelijking met november liet de iPad-app de grootste procentuele stijging noteren: 44 procent meer views via de app. De Android-app groeide met ruim 23 procent, terwijl de iPhone bijna 21 procent groeide".

Afgelopen zomer sprak Verhagen tegenover Emerce nog de verwachting uit dat de mobiele interface richting Nu.nl vermoedelijk nog dit jaar vaker gebruikt wordt dan de pc of laptop.

De mobiele groei zal in de komende maanden een verdere impuls krijgen met het verschijnen van tablet computers die op Windows en Android draaien. Het ligt voor de hand dat een web applicatie van Nu.nl ook op internettelevisie op belangstelling mag rekenen.

Foto: Marco Arment (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Stradivarus

hmmmmm, nog maar eens bedenken of ik (voor dat geld) een homepage takeover zal plaatsen daar…….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond