Deel dit artikel
-

Recordbedrag vanuit Europa voor breedbandinvesteringen

Om de investeringen in breedband te kunnen ondersteunen, heeft de Europese Commissie voor 2010 een recordbedrag aan EU-steun goedgekeurd. De 1,8 miljard euro is ruim meer dan de 406 miljoen euro in 2009.

Onder meer projecten in Duitsland, Spanje en Finland kregen geldelijke steun vanuit Europa.

Investeringen in breedband zijn nodig om banen te creëren, de economie aan te jagen en om het competitief potentieel van Europa te ondersteunen. De huidige investering van 1,8 miljard euro zal uiteindelijk leiden tot een totaal van 3,5 miljard aan investeringen uit de sector.

Eurocommissaris Neelie Kroes liet eerder weten dat de Europese Commissie ernaar streeft dat in 2013 iedereen toegang heeft tot breedband. In 2020 moet iedereen toegang hebben tot high speed internet van wel 30 Mbps, en moet 50 procent van de huishoudens zich kunnen aansluiten op supersnel internet van wel 100 Mbps.

Om het doel in 2020 te halen, is voor de hele EU een investering tussen de 180 en 270 miljard euro nodig. Eind vorig jaar had in Europa 24,8 procent van de inwoners beschikking over breedband.

Telecombedrijven kunnen kosten die bij het aanleggen van de verbindingen volgens Kroes niet helemaal zelf dragen. Al verwacht ze wel dat er ook door de bedrijven zelf investeringen gedaan worden in de netwerken

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond