Deel dit artikel
-

BBC sluit websites

De BBC heeft de afgelopen dagen vijf websites gesloten. Het gaat onder meer om een voetbal-, game- en soapsite. Volgens BBC-directeur Ashley Highfield worden er waarschijnlijk nog een aantal websites opgedoekt. De maatregelen volgen op het Graf-rapport. Daarin wordt de BBC opgeroepen om al zijn sites kritisch onder de loep te nemen.

Volgens Ashley Highfield zijn de sites gesloten omdat  ze meer een commerciele waarde hadden dan dat ze een publiek doel dienden. Verder kijkt de BBC of er met lokaal nieuws ook deals gesloten kunnen worden met regionale kranten.

“Daarbij zou je kunnen denken aan het doorplaatsen van artikelen van regionale klanten of aan het toevoegen van een video bij de artikelen,” aldus Highfield.

In het Graf-rapport stond ook dat 25 procent van de online content svan dse BBC geproduceerd zou moeten worden door externe partijen en dat de BBC eigenlijk niet meer moet willen zijn dan een doorgeefluik van het nieuws. Dat zou de concurrentie ook verhevigen, zo staat in het Graf-rapport.

De BBC heeft in totaal 20,000 websites. Volgens Highfield zijn de vijf gesloten websites maar goed voor een of twee procent van het totale traffic van BBC Online.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond