Deel dit artikel
-

Samsung met 3,2 megapixel cameratelefoon en zoom

In navolging van Casio heeft ook Samsung een 3,2 megapixel cameratelefoon op de markt gebracht, de eerste met een optische zoom, aldus het bedrijf. Het toestel is vooralsnog alleen te verkrijgen in Zuid-Korea. Casio begon vorige maand op de Japanse markt met zijn cameratelefoon.

De megapixel-wedloop rond telefoons voorzien van een camera gaat daarmee sneller dan menigeen op de technologiebeurs CeBIT in mei had kunnen voorzien. Daar waren de 1,3 megapixel cameratelefoons nog opzienbarend. Waaronder de S65 van Siemens en de 7610 van Nokia.

Het Japanse Casio kwam in juni al op de proppen met een 3,2 megapixel cameratelefoon, de A5406CA die is voorzien van 9 instellingen, onder meer voor panorama en veel licht. Klanten van het Japanse KDDI kregen als eerste de mogelijkheid om de telefoon te gebruiken. KDDI raakte enkele weken later overigens betrokken bij een van de grootste buy-outs op de Japanse markt ooit. Het verkocht voor 2 miljard dollar de mobiele operator DDI Pocket aan een combinatie van Kyocera en investeerder Carlyle Group.

Samsung biedt een 3,2 megapixel camera aan onder de noemer SPH-2300, meldt de Zuidkoreaanse krant Chosun Ilbo. De SPH-2300 lijkt op een digitale camera, met op de achterkant de functies voor een telefoon, te oordelen aan de afbeelding in de krant. Samsung biedt een optische zoom in zijn cameratelefoon, tot op heden kregen cameratelefoons hooguit een digitale zoom. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond