Deel dit artikel
-

Qantas: proef met inchecken via sms

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is een proef begonnen waarbij passagiers kunnen inchecken voor een vlucht door een sms te sturen. In eerste instantie mogen alleen frequent flyers van Qantas meedoen aan de proef.

De proef wordt voorlopig alleen uitgevoerd op de route Sydney-Melbourne en loopt in ieder geval tot half september. Mocht de proef slagen, dan wordt deze manier van inchecken waarschijnlijk ook op andere routes van Qantas ingevoerd. Maar als dat zo is, zal dat waarschijnlijk pas in de loop van 2005 zijn. 

Om de dienst te gebruiken moeten passagiers hun mobiele telefoon wel van te voren registreren. Aan de telefoon wordt dan een bepaald frequent flyer-nummer gekoppeld. Inchecken kan zes uur voordat het vliegtuig vertrekt. Na het 'inchecken' wordt een ’boarding pass’ per sms verstuurd. Die boarding pass moeten passagiers laten zien voordat ze in het vliegtuig stappen.  

Qantas maakt voor het inchecken gebruik van zogenaamde barcodes. Alleen mobiele toestellen die barcodes aankunnen, komen daarom in aanmerking voor de proef van Qantas.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond