Deel dit artikel
-

eBay koopt 25 procent Craigslist

eBay heeft voor een onbekend bedrag een kwart van de aandelen Craigslist overgenomen. Craigslist is actief met online rubrieksadvertenties, een markt waar eBay zijn oog op heeft laten vallen. Ook Google en Yahoo hadden naar verluidt interesse in Craigslist.

Craigslist werd tien jaar geleden in San Francisco opgericht door de software ontwerper Craig Newark. Er waren naast eBay nog meerdere gegadigden voor een belang in de site, aldus de Wall Street Journal, die melding maakt van de investering van eBay. Behalve enkele venture capital bedrijven uit Silicon Valley zouden ook Google en Yahoo interesse hebben gehad.

EBay koopt 25 procent van de aandelen Craiglist, het neemt het pakket over van een van de andere aandeelhouders. Volgens de Wall Street Journal ziet eBay in Craigslist een groeisegment voor zichzelf. Eerder dit jaar kocht het ook voor 149 miljoen dollar de Duitse site Mobile.de, eveneens actief met online rubrieksadvertenties.

Craigslist was al langer op zoek naar een nieuwe aandeelhouder, maar wilde daarbij zijn eigen identiteit behouden. Zo vraagt het alleen geld voor diensten waar bezoekers van hebben aangegeven dat ze het ‘redelijk’ vinden om daarvoor te betalen. Ebay heeft beloofd deze aanpak te respecteren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond