Deel dit artikel
-

Google laat Bloggers geld verdienen met Adsense

Wie als weblogger actief is bij Blogger kan binnenkort geld verdienen via Google's Adsense. Hiermee plaatst de zoekmachine contextuele reclame op de weblog en deelt vervolgens de opbrengst met de maker. Netwerksite LinkedIn is ondertussen begonnen met het plaatsen van reclame van zijn eigen leden.

Google kocht Blogger in februari 2003 en heeft sindsdien een betaalde versie van de weblog-software geschrapt. Inmiddels is de reclame op de gratis Blog*Spot weblogs ook verdwenen en vervangen door een zoekvenster voor Google. Amerikaanse media berichtten eind vorige week over de volgende stap: webloggers mogen gebruik maken van Adsense.

In een verklaring meldde Google: “We starten met het betalen van bloggers. Binnenkort zijn jullie aan het webloggen voor dollars. Wij verdienden geld aan deze reclame, terwijl jullie niks kregen.” De opbrengst van de reclame – die geplaatst wordt op basis van de inhoud (context) van de weblog – zal verdeeld worden over Google en de weblogger. Hoe die verdeling komt te liggen meldde Google niet.

Zakelijke netwerksite LinkedIn is inmiddels ook begonnen met het plaatsen van reclame. Leden kunnen hun diensten, producten of vaardigheden onder de aandacht brengen van de andere leden van de site. Het systeem dat de reclame serveert is van MarketBanker. Een tekstadvertentie verspreid over alle pagina’s op de site kost voor een week 595 dollar en voor drie dagen 295 dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond