Deel dit artikel
-

KPN: hotspots bij benzinestations

KPN Hotspots heeft een overeenkomst gesloten met Total voor het aanleggen van hotspots bij benzinestations. Dat gebeurt aanvankelijk bij 60 benzinestations, maar dat aantal moet uitgroeien tot 120. Idee is om de consument ook digitaal te laten (bij)tanken. De implementatie vindt plaats van september tot en met november dit jaar.

Wim Jansen, directeur Retail bij Total Nederland, ziet de Hotspots van KPN als een goede manier om toegevoegde waarde te leveren aan de Total-klanten. “Het past goed bij onze overige breedbandactiviteiten die wij als innovatieve organisatie ontwikkelen waarvan zowel onze klanten als onze medewerkers kunnen profiteren. Voorbeelden hiervan zijn de plaatsing van dvd-modules waarbij onze klanten een dvd-trailer naar keuze kunnen afspelen en dynamic instore marketing acties die real-time aangepast kunnen worden en waarmee we ons dus tot specifieke klantgroepen kunnen richten. In dat licht moet de implementatie van de KPN Hotspots ook worden gezien.”

Volgens marketingmanager Jan van Dijk van KPN Hotspots (het voormalige Hubhop, redactie) is het creeeren van een hotspot bij een benzinepomp op zich niet nieuw. “Wat wel nieuw is, is dat het nu op zo'n grote schaal gebeurt. Dit is de eerste keer dat er een grote deal met een exploitant van een benzinestation wordt gesloten,” zegt Van Dijk.

Op dit moment is KPN Hotspots nog met meerdere partijen in gesprek over het aanleggen van hotspots, maar volgens Van Dijk is het nog te vroeg om daarover iets te zeggen omdat de onderhandelingen daarover nog lopen. Begin april zei Jan Kroon, de directeur van KPN Hotspots, dat de nieuwe strategie van het bedrijf erop geënt was zoveel mogelijk schaalgrootte te bereiken door te praten met grotere bedrijven voor het vergroten van de ’installed base’ van KPN Hubhop. Verder zei Kroon bij die gelegenheid dat hij de doelstelling van 650 hotspots voor het einde van 2004 “hoopte te overtreffen.”  Op dit moment heeft KPN zo'n 130 hotspots draaien. Ook is KPN nog steeds bezig met het wifi geschikt maken van pleinen waaraan horeca-etablissementen zijn gevestigd. Volgens Van Dijk zijn er op dit moment  een kleine 80 'wifi'-pleinen in de maak.

Deel dit bericht

4 Reacties

Eric Hondius

Dit is feitelijk dus een nieuwe generatie van Greenpoints. Dat was niet echt een succes omdat de opkomst van de GSM dat principe om zeep hielp. Voor de levensvatbaarheid van Hotspots kan men dus de vraag stellen; "Hoelang duurt het nog voordat breedband landelijk beschikbaar is?" Greenpoint: http://nl.wikipedia.org/wiki/Greenpoint

Roy Sintenie

De vergelijking met greenpoint gaat hier niet geheel op.Allereerst heb je het over een geheel andere toepassing, namelijk voice en niet over data.Waarom dat zo belangrijk is? Het was met greenpoint niet mogelijk om gebeld te worden (hetgeen iedereen toch gewend was van een telefoon), ook al bevond je je bij een greenpoint mast. Eigenlijk niet meer dan een ouderwetse telefooncel met een radius van X meter waarin je met je eigen apparatuur kunt bellen.Hier werd verandering in gebracht door haar opvolger, waarmee het wel mogelijk werd gebeld te worden en te bellen in een groter gebied.Hotspots moeten in de toekomst gezien worden als "locale" punten, waarbij het mogelijk is gebruik te maken van een hogere bandbreedte. Daarnaast is het goedkoper dan een UMTS installatie. Tevens merkt u in de toekomst "niets" van het switchen tussen UMTS en WiFi, u koopt slechts bandbreedte.

hans leerman

Ik vind dat eric een terechte vergelijking maakt. Wel dient aangemerkt te worden dat er nu wel sprake is van up en down stream, en dus voor de gebruiker niet functionaliteiten wegvallen die wel verwacht worden.

Roy Sintenie

@ Hans Leerman, ik zeg ook dat de vergelijking niet geheel opgaat, hetgeen dus betekent dat er wel punten zijn waar ik het mee eens ben. Lees mijn reactie goed door, waaruit blijkt dat ik al vermeldde wat je als feedback gaf. Daarnaast hebben we het op het moment nog over een andere toepassing. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond