Deel dit artikel
-

Wippit werkt aan draadloze muziekdienst

Wippit, een Brits bedrijf dat is gespecialiseerd in de verspreiding van digitale muziek, werkt aan een draadloze dienst voor het aanbieden van muziek en videodownloads. Wippit denkt daarmee een niche te hebben gevonden in een behoorlijk concurrerende markt.

Door ook draadloos muziek en video's aan te bieden denkt Wippit dat het nu nog een kans maakt tegen veel grotere rivalen als Napster, iTunes en OD2. De laatste twee hebben inmiddels ook bekend gemaakt dat ze van plan zijn om draadloze muziekdiensten aan te bieden via partijen met wie zij samenwerken, zo bericht New Media Zero.

Wippit werkt samen met het Britse technologiebedrijf SlamTV en is samen met die partij de dienst aan het testen. Paul Myers, de oprichter van Wippit, zegt dat draadloos Wippit in ieder geval gaat werken met wap/gprs of umts. Gebruikers moeten via sms een tekstboodschap sturen met ’Wippit’ naar 81223. Draadloos Wippit antwoordt dan door een link te sturen met een kleine 32Kb applicatie die gedownload kan worden op de mobiele telelefoon.

Deze applicatie kan gebruikt worden wanneer een gebruiker muziek of filmpjes wil downloaden. Volgens Myers zal Wippit laten zien dat je niet per se een pc nodig hebt om muziek te kunnen downloaden. Hoeveel de dienst van Wippit gaat kosten is nog niet duidelijk maar waarschijnlijk zullen ringtones, wallpapers en muziek en filmpjes rond de 1,50 Britse pond per stuk gaan kosten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond